Ha kifázik… ráfázik!

Szerző: Bálint Cseppek

Sokszor halljuk, hogy ha a vesénk egyszer kifázik, akkor a tüneteket csökkenteni lehet, és egy időre akár meg is szüntethetőek a panaszok, de sajnos ezután egész életünk során küszködni fogunk ezzel a gonddal. Hogyan fázhat ki a vesénk? A ma oly divatos rövid pólók, kabátok, alacsony derekú nadrágok igen kedveznek ennek a nyavalyának. (x)

Lépten-nyomon látunk az utcán fiatal lányokat-fiúkat, hogy bár a kabátjuk szőrmegalléros, de a derekukat már nem védi. Most még nem érzik, hogy fáznak, ám pár év múlva fognak még panaszkodni, amikor orvostól-orvosig járnak vese- és húgyuti problémáikkal.

Megelőzés és kezelés

Legfontosabb a megelőzés. A pulóver és a kabát védje a derekat, rétegesen öltözzünk, kerüljük a huzatot, ha kell használjunk derékmelegítőt. A kifázáson túl a vesénket érintő másik gond a vesekő vagy vesehomok, mely a statisztikák szerint minden 10. felnőtt ember életében legalább egyszer előfordul.

Ennek oka lehet a nem megfelelő folyadékbevitel, mivel a szervezetbe bevitt folyadék mikro méretű ásványianyag kristályokat tartalmaz, mely egy idő után felhalmozódik a szervezetünkben és vesehomokká, vesekővé alakulhat.

Ahhoz, hogy ezek a kristályok ne tudjanak homokká vagy kővé alakulni, fontos a folyamatos folyadékbevitel. Ha már szomjúságot érzünk, akkor az már egy bizonyos fokú kiszáradást jelent, ezért nem szabad megvárni amíg szomjasak leszünk.

Azonban, ha már megtörtént a baj a természet patikája, akkor is nyújthat hathatós segítséget. Az aranyvesszőfű egyik legfontosabb alkalmazási területe a különböző vese és húgyuti betegségek tüneteinek enyhítése, gyulladások, kőképződések, fertőzések kezelése, megelőzése esetén is számíthatunk segítségére.

A mezei zsurló szintén a vesék egészségének megőrzésében, helyreállításában játszhat szerepet. Vizelethajtóként, gyulladáscsökkentőként is használják a gyógynövényes terápiákban. A Bálint Cseppek termékcsalád Arany Csepp nevű étrend-kiegészítő készítménye e két gyógynövény hatását ötvözi alkoholos-vizes kivonatában. Segítheti a vese működését, serkentheti kiválasztó funkcióját. Támogathatja a vesekövek, vesehomok elhajtását. A vesegörcsök oldásában, valamint az ödémásodás kellemetlen tünetein is enyhíthet.

Figyeljen fokozottan veséi állapotára, hiszen az esetleges veseelégtelenségből adódó szövődmények igen súlyosak lehetnek. Felhalmozódnak a vérben a mérgező anyagok, ami kimerültséget, fáradékonyságot, gondolkodási nehézséget okoz. Az előrehaladott veseelégtelenség gyakran bélfekélyekkel és bélvérzéssel társul. A veseelégtelenségben szenvedő betegeknek gyakran magas a vérnyomásuk. Mivel a vese a vérképzésben is részt vesz, ezért működési zavarai esetén mondhatni az egész szervezetre hatással van.

Vigyázzon veséjére, meghálálja a gondoskodást. Állapota hozzájárul egészsége megőrzéséhez, a teljes, gondtalan mindennapokhoz.

Böngésszen termékeink közt a Bálintcseppek weboldalán

(Bálint Cseppek)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A szex miatt is felfázhat

Igen, a szexuális együttlét során is elkapható a húgyúti fertőzés, különösen nők esetében. Ennek oka a női intimtájék anatómiája, a...

A felfázás hideg időben is...

A hideg hónapokban a leggyakoribb panaszok egyike a felfázásból adódó gyakori vizelési inger, alhasi fájdalommal. Főleg a nőknél gyakori probléma...

Felfázás: mikor, kik és hogyan...

A nők többsége élete során legalább egyszer tapasztal olyan felfázásos tüneteket, mint az égő, szúró vizelet, gyakori vizelési inger és az...

Felfázás, hólyaghurut...

Télen gyakran nehezítik a nők életét bizonyos problémák, amit sokszor csak felfázásnak hívunk. Megkérdeztük Dr. Illanitz Elemért, a Dr. Rose...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.