• A hererák és a gyógyulás esélyei

    Szerző: Medipress

    A 40 éven felüli férfiakra a hererák okozta halálozás dupla kockázata leselkedik. A 40 évesen vagy idősebb korban hererákkal diagnosztizált férfiakra a betegség okozta halálozás kétszer nagyobb kockázata leselkedik, mint a fiatalabb betegek esetében.

    A hererák tünetei, okai, kezelése

    Ha a daganat a herére lokalizálódik (vagyis nincs áttét) gyógyulása közel 100%. Még azokban – az egyébként ritka – esetekben is, amikor távoli áttétek alakulnak ki, kemoterápiával a betegek 80%-a meggyógyítható.
    A hererák tünetei, okai, kezelése>>

    A Journal of Clinical Oncology folyóiratban közzétett eredmények alapján ez még a kezdeti kezelés és a betegség mértékének figyelembe vételével együtt is igaznak bizonyult. A 28 ezer férfi részvételével készült tanulmányból az derült ki, hogy a halálozás a negyven éven felüli betegek esetében kétszer magasabb volt. Az 1987 után diagnosztizáltak azonban kisebb valószínűséggel haltak meg a nyomonkövetési időszakban, mint az ez előtt diagnosztizáltak, ami valószínűleg az újfajta kemoterápia bevezetésének tudható be a 70-es évek végén.

    Hirdetés

    Hererák és halálozási arány: befolyásoló tényező az életkor?

    Hogyan ellenőrizze? - A herék önvizsgálatának lépései


    A 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a hererák. Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat. Fontos, hogy a fiúk már 13-15 éves korban elkezdjék rendszeresen, legalább havonta egyszer megvizsgálni a heréiket, megtanulják érzékelni azok normális állapotát, mert csak így fogják tudni a későbbi eltéréseket felismerni.
    A herék önvizsgálatának lépései>>

    „A tanulmány első alkalommal dokumentálja átfogóan az életkor a hererák mortalitására gyakorolt hatását, miközben figyelembe veszi a betegség jellemzőit, a kezelési tényezőket és a társadalmi-demográfiai változókat is” – írta a kutatást vezető Lois Travis, a Rochester Egyetem munkatársa. A halálozás eltérésében kimutatható életkorral összefüggő eltérés mögött számos tényező állhat, többek között az, hogy sok idősebb beteget gyakran nem kezelnek ugyanolyan intenzitással, mint a fiatalabbakat.

    Az viszont nem egyértelmű, hogy az eredmények azt is bizonyítják-e, hogy a szegényebb páciensek kevésbé férnek hozzá az optimális ellátáshoz, és hogy kevésbé választanak invazív kezeléseket. A kutatók azt javasolják, hogy a maximális eredmények elérése érdekében fordítsanak nagyobb figyelmet az idősebb betegek, valamint az alacsonyabb társadalmi-gazdasági státuszú páciensek ellátására.

    Medipress

    Legutóbb frissült: 2011.02.15 18:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A csontok, porcok és ízületek daganatai

    A csonttumorok inkább gyermek- és fiatal felnőttkorban fordulnak elő. Az egyetlen gyógyulást hozó kezelési módja a sebészi beavatkozás, amely gyakran végtag-amputációval is végződhet. Éppen ezért fontos a betegség korai stádiumában való diagnosztizálása.

    A szájüregi daganatok és tünetei

    A szájüreg tumorai a legkönnyebben felfedezhető daganatos betegségek közé tartoznak - ennek ellenére sokan túl későn kerülnek orvoshoz.

    A gerincdaganatok és tünetei

    A gerinc, illetve a gerincvelő megbetegedései közül a daganatos megbetegedések az esetek csak kis százalékát képezik. Más szerv ismert daganata esetén is gondolni kell ugyanakkor gerincáttétre, ha a betegnek gerincérintettségre utaló panaszai vannak.

    Fáj a mellkasa? A bordaközi fájdalom lehetséges okai

    Amikor valakinek mellkasi fájdalma kezdődik, hajlamos szinte mindig a legrosszabbra gondolni: biztosan szívrohama van. Pedig a törzs eme, felső területén jelentkező panaszok hátterében számos esetben valamilyen kisebb, banális probléma áll.

    200 válasz a rákról - Ingyenes könyv a daganatos betegeknek

    Országszerte ingyenesen juthatnak hozzá a betegek ahhoz a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában megjelent könyvhöz, amely 243 oldalon foglal össze csaknem minden tudnivalót, ami a veserákról, a húgyhólyagrákról, a prosztatarákról és a hererákról betegként vagy beteget segítő családtagként felmerülhet.

    A hererák tünetei és kezelési lehetőségei

    A hererák a daganatgyógyítás sikertörténete. Centrumban kezelve gyógyulása kiváló. Ha a daganat a herére lokalizálódik (vagyis nincs áttét), gyógyulása közel 100 százalék. Még azokban - az egyébként ritka - esetekben is, amikor távoli áttétek alakulnak ki, kemoterápiával a betegek 80 százaléka meggyógyítható.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
    Dr. Tekse István

    Dr. Tekse István

    Szülész-nőgyógyász
    TervezettBaba szakértő

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások