Borotválkozás - De hogyan?

Blog: Fiúsarok - Szerző: Bebe

Ránk, férfiakra az a feladat jutott, hogy sajnos borotválkoznunk kell a serdülő kor küszöbétől egészen életünk végéig. Annyira nem rossz dolog ez, de ki gondolná, hogy ezt is tanulni kell és nem elég csak egy benedvesített arcon keresztülhozni a pengét? Na de lássuk mi minden szükséges ahhoz, hogy ápolt arcbőrünk legyen.

Először is nem árt felpuhítani az adott bőrfelületet, ezt egy meleg vízben benedvesített törölközővel oldhatjuk meg egyszerűen, de van erre külön kifejlesztett mosdókesztyű is. Itt a szőrszálakat a meleg gőz puhítja fel ez által könnyebbé téve a borotválkozást.

Ezt a bőrt az igazi szakik szerint át kellene még radírozni. Ami bár hasznos, hiszen a zsíros szennyezett bőrt eltávolítja és a szálakat úgy ahogy elválasztja az arcunktól,de időigényes és magamból kiindulva ezt a fázist gyakran ki szoktam hagyni. De ha van, időnk mindenképpen végezzük el ezt is egy szappan alakú radírral melyet a bőrbe kell masszírozni.

Ezek után jöhet a Borotvazselé vagy borotva hab. Ezt mindenképpen egyenletesen oszlassuk el az arcunkon. Ennek lényege hogy a szőrszálak azáltal hogy magukba szívják a gélt vagy a habot, kiemelkednek így a penge még mélyebben tudja eltávolítani azt.

A Borotválkozás utáni kellemetlenséget többféleképpen szüntethetjük meg. Igazából már magánál a borotválkozásnál figyelnünk kell. Próbáljunk meg ne izomból borotválkozni. Mindig a szál növekedésével megegyező irányba húzzuk a pengét. És ne akarjuk egy húzással eltüntetni az összes szőrt. Kétszer háromszor is visszatérhetünk ugyanarra a bőrfelületre. Figyeljünk arra is hogy például a nyakon más irányba nő a szőr.

A Borotválkozás utolsó mozzanatként pedig egy hidratáló tonikkal, vagy balzsammal nyugtassuk le a bőrt. Ezáltal csökkenni fog a bőrpír és a bőr irritációja. Ha ezeket betartjátok biztos hogy nem szenvedés lesz a borotválkozás, és garantáltan ápolt leszel!

--- Cs.B ---