Nassoljunk okosan!

Blog: Fiúsarok - Szerző: Bebe

A következő cikk nem is igazán a fiúsarok témakörébe tartozik, de talán mi férfiak hajlamosabbak vagyunk arra hogy sörhasat eresszünk akár fiatal korban is. Na most ha már nem bírjuk megállni hogy nassoljunk akkor legalább figyeljünk oda arra hogy mit.

Sokan a napi 3 főétkezés közben szoktunk úgymond ?csipegetni? nassolni. Egyre többen tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás mégis belesünk abba a hibába hogy levesszük a polcról a tele káros anyaggal lévő terméket. Természetesen nem azt jelenti az egészséges táplálkozás hogy nem lehet egy szelet csokit se megenni! De figyeljünk oda mit hogyan és mikor eszünk.

Miután ezekben az édességekben mesterséges ízfokozók és E betűk egész hada áll nem csoda, hogy újra és újra belekóstolunk. Sokszor kötődik ez valamilyen szokáshoz, például meccs nézés, olvasás stb. De sok embernek ez a mindennapi stressz oldása. Van akit megnyugtat, boldogsággal tölt el csak éppen azt nem veszi figyelembe hogy ezzel mekkora kárt okoz szervezetének. Sajnos a mai boltban kapható nassok mind ilyen hatást válthatnak ki. Sőt a sok mesterséges íz még egyfajta függőséget is, amit észre se veszünk.

Mit lehet ellene tenni?

Merül föl kérdés most sokatokban! A Válasz kézenfekvőbb mint gondolnánk. Ha mérhetetlen a vágyunk arra hogy valamit rágcsáljunk akkor próbáljunk növényi eredetű snackeket vagy gyümölcsöket fogyasztani. Talán a gyümölcs azért jobb mert édességiránti vágyunkat is jelentősen csökkenti mindeközben pedig rengeteg egészséges vitamint juttat a szervezetünkbe Ha a cél energia felvétele akkor pedig a mesterséges ízfokozók és az E betűk rengetege helyett válasszuk a természetes ízeket, a rostban és vitaminban gazdag élelmiszereket.

Zárószónak pedig annyi, hogy ha ezekre odafigyelünk akkor biztos, hogy tettünk valamit egészségünk megőrzése érdekében. És amit több ideig tart elkészíteni mint kivenni a csomagolásból, nos az valószínű kevésbé árt egészségünknek!

--- Cs.B ---