Szorongás és pánikbetegség

A problémát kifejezhetjük sok más szóval is, például: aggodalmaskodás, idegesség, feszültség, nyugtalanság, ingerültség, stresszes állapot. A szorongásos zavarok a lakosság mintegy 20 százalékát érintik.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

szia Dzsamila

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-04-27 22:09
Válasz erre: dzsamila, 2009-04-28 07:33
Írod, hogy mindent megpróbáltál már, hogy meggyógyulj, de nem sikerült semmi. Megírnád nagyjából, hogy mi mindennel próbálkoztál, és miért hagytad annyiban?

dzsamila

Hozzászóló: dzsamila, 2009-04-27 21:15
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-04-27 22:09
sziasztok!én több mint 20 éve élek"ugymond"rossz házasságban.a sok stressz miatt négy évvel ezelőtt kaptam egy epilepsziás rohamot,amit egy nagyon súlyos depresszió követett.de én már mindent megprobáltam annak érdekében hogy javuljak,mégsem sikerül.nálam a depresszió napokig tartó sirással,és nemtörődömséggel jár.heteken keresztül nem mozdulok ki a házbol,esténként a sötét szobában ülök egyedül.nem tudok semmire koncentrálni,amit mondanak nem jut el a tudatomig.

Szia Kriszti

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-04-24 22:14
Válasz erre: hopaura, 2009-04-30 09:53
Valóban kissé később kerültél orvoshoz, mint szükséges lett volna. Gondolom, a családodban senkinek nem volt ilyenfajta betegsége, mert ő elmondhatta volna, hogy egy percig sem szabad várni vele. De végül is nem írtad le, hogy mit diagnosztizáltak nálad, és valóban jó helyen jártál e? Tehát az első tanulság: azonnal orvoshoz menni. Inkább köpjön le, vagy zavarjon el, minthogy egész életedre beteg legyél.De még mindíg nem késő! Írod, hogy egész nap a szobádban ülsz, és félsz a kimozdulástól. Ez nem van így jól. Írok neked mailt.

Sanyinak

Hozzászóló: hopaura, 2009-04-24 10:08
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-04-24 22:14
nos,ehhez annyit tudok hozzáfűzni, h igazad van, mert nálam sajnos nem tudtuk mindjárt, h mi is lehet a baj, nem jöttek rá mindjárt (egyéb tüneteim miatt szervi bajokat kezdtek kutatni...ami persze mindig jó eredményt hozott)és szinte évekig nem volt teljesen világos, mi is a probléma.aztán mire eljutottam egy pszichiáterhez (mivel vidéken lakom -most még-ezért elég nehézkes eljutnom egy városba, a legközelebbi is egy órára van)szóval, nem voltam segítség közelében...ekkor voltam alig 16 éves.aztán elkerültem kollégiumba és gondoltuk, h "majd elmúlik".két évet vártunk és csak nem múlt el.hát persze hogy nem!!!ha ez nincsen KEZELVE akár gyógyszerrel, akár terápiával, vagy mind a kettő egyszerre, akkor ez nem "elhagyható" betegség. csak mire ez tudatosodott bennem és szüleimben, addigra már teljesen benne vergődtem a gödörben.az iskolából kivettek, beirattak egy közelebbibe, hogy bármikor könnyen hazajöhessek, és az eddigi munkáim is mindig közel volt, hogy haza tudjak úgymond menekülni! 2002-ben voltam előszőr psz-tél, aki kicsit helyrepofozott. aztán abbamaradt, és visszacsúsztam. most, 28 évesen a négy fal között töltöm mindennapjaimat és egy költözés előtt állok, arra próbálok rákészülni és egy olyen városba költözöm, ahol már voltam emiatt kórházban-kisebb-nagyobb sikerrel-és reménykedem, h ott rálelek arra az orvosra, aki segít kimászni a gödörből és magam mögött hagyhatom mindazt a szenvedést, ami eddig volt és új életet kezdhetek! reménykedem....Krisztina

Javaslat mindenkinek

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-04-22 22:32
Válasz erre: hopaura, 2009-04-24 10:08
Sziasztok! Most már mindenki megírta mindenkinek az e-mail címét, vagy a skype nevét, de úgy látszik, senki sem akar vele élni. Javaslom, írjuk meg itt, ezen a fórumon egymásnak a kérdéseinket, és tegyük közzé a tapasztalatainkat. Én mindjárt el is kezdeném: Tavalyelőtt lettem pánikbeteg, ahogy a nagykönyven meg van írva: teljesen váratlanul, előzmények nélkül, legalábbis az akkori véleményem szerint. Utólag , és a mai ismereteim birtokában már meg tudnám megyarázni, de ez csak utólagos magyarázkodás lenne. Szerencsére hagyon hamar szakértő kezébe kerültem, aki diagnosztizálta nálam a pánikbetegséget, és elmondta a teendőimet. Beutalt kórházba, ahol aztán rendesen kikúráltak. Mára tünetmentes vagyok, de a gyógyszereimet szedem továbbra is. Meggyőződésem, hogy a viszonylag gyorsnak tűnö gyógyulásomat az eredményezte, hogy nagyon hamar jó orvoshoz kerültem, aki jó kórházba utalt be, ott jó terápiát alkalmaztak a megfelelően diagnosztizált betegségemre, és az arra való gyógyszert kaptam. Tudom, ez így mesésen hangzik, mert minden lényeges dolog jól jött össze benne(m). Szerintem ebből azt a következtetést lehet(ne) levonni, hogy akinél nem így alakult ez a betegség, ott valamit elrontottak. És ha azt a valamit itt ki tudnánk szúrni, akkor talán segíteni is tudnánk egymásnak. Sok szeretettel: Sanyi

Mindenkinek

Hozzászóló: athunilizs, 2009-04-22 20:44
Szervusztok! Új vagyok a fórumon.56 éves vagyok és '94 óta pánikbeteg!Szedek gyógyszert,már tudok dolgozni! De nagyon hosszú és keserves út vezetett idáig. Az orvosi kezelésekről regényt tudnák írni! Pokoli erő és akarat kell,ahhoz, hogy a gödörből kikerüljünk! Együtt érzek mindenkivel,aki nincs bent nem tudja mi az.Hányszor vágták a fejemhez, hogy szimulálok és hisztizek! Bárki megkereshet a következő címen,ha úgy gondolja! skype:csabazsuzsa52 vagy [email protected] Üdvözlök mindenkit!

Csabynak

Hozzászóló: athunilizs, 2009-04-22 20:37
Kedves Csaby! Új vagyok a fórumon. Én 56 éves vagyok és 1994 óta pánikbeteg! Nem akarom a fórum-társak idejét rabolni! Te és más is aki akar megtalál Skype-on. Cím:csabazsuzsa52 Talán egy két tanáccsal neked és másoknak is tudok segíteni! Zsu

Nandinak

Hozzászóló: sarvari gyulane, 2009-04-21 19:09
Szívesen! Hajni.

Hajninak

Hozzászóló: nandi_a, 2009-04-21 17:37
Válasz erre: sarvari gyulane, 2009-04-21 19:09
Köszönöm! Ha szükségem lesz rá akkor írok, köszönöm a lehetőséget!Leírtam az e-mail címed!

Csabynak

Hozzászóló: hopaura, 2009-04-21 10:26
szia, mi van veled? mik történtek veled az elmúlt egy-két napban? írjál, ha gondolod! Krisztina