PÁNIKVILÁG

Blog: Pánikcsata - Szerző: hilda

Lehet, hogy csak az én szemüvegemen keresztül tűnik így, de úgy látom, hogy kis-és nagy méretekben egyaránt pánikol a világ. Személy szerint több tucat ismerőst tudok felsorolni, aki a pánikbetegség különféle fokozataiban szenved. Van közöttük szomszédasszony, munkatárs, barátnő, barát, különféle ismerős és ismerősők ismerőse. Egy csomóan gyógyszerrel próbálják karban tartani magukat, mások az alkoholt tartják üdvözítőbbnek, olyat is ismerek, aki nem nyúl semmi pótszerhez, csak vacog, egyre intenzívebben, befelé,  fokozatosan összezsugorodva. S ők azok, akik bevallják bajukat.

De gondolom, szép számmal vannak olyanok is, akik a világon senkinek sem beszélnek róla. Lehet, hogy ez az én statisztikám, de az is lehet, hogy amit én tapasztalok, az általában is igaz.

Nem mintha az én problémámom ez segítene. Attól még nem könnyebb nekem sem, hogy nem vagyok egyedül.De egyfajta magyarázat. Például arra, hogy egyáltalán nem véletlen, ami velem(velünk) történik,hogy egy korjelenség, ami  kevés, agyonpáncélozott embert kímél csak meg.