BETEGSÉGEK GŐZERŐVEL

Blog: Pánikcsata - Szerző: hilda

Most egy kicsit össszetorlódtak a dolgok. Mindkettő kislányom megbetegedett. Egyelőre még nem annyira vészes, de mindegyik fájlalja a torkát, gyenge. Latolgattuk, hogy menjenek-e iskolába vagy sem, ami már maga egy krízis közeli helyzet. Mi lesz a munkahellyel? Hogyan fogom megoldani, ha itthon kell maradniuk?

Az egyik legutálatosabb konfliktusok egyike ez: amikor a munkahely és a gyerekek között kell lavíroznom úgy, hogy a lehető legjobban jöjjön ki belőle mindenki. Természetesen a gyerekek mellett szeretnék lenni, teljes erőbedobással, de ott a kötelesség, és a munkaféltés.Voltam már egy párszor ebben a satuban, utálom. Minden porcikámmal a gyerekek után vágyom ilyenkor.

Ráadásul a nagyobbnak most lesz a szülinapja, hétvégén. Már mindenfélét elrendeztem, megrendeltem, torták, lufik, miegyebek. Megőrülök, ha nem jön össze, pláne, ha betegség miatt.

Csak hogy teljes legyen a káosz, a volt férjem is beteg lett. Egy ócska albérletben lakik, egy nénivel, akinek három macskája és egy, de nagy nikotinfüggősége van. Állítólag állandóan spórolni próbál a fűtésen, és amikor csak teheti, leveszi a gázt. Ezenkívül a külső ablak törött, amin keresztül szabadon kószál a kellemesnek semmiképp sem mondható szeptemberi szél.Állítólag ez volt a fő oka férjem  lerobbanásának, na meg az állandó lelkizés,amivel kitartóan gyötri magát és a környezetét. (főleg pedig engem)Mivel a bátyjához nem szól már három éve, és mivel a szüleivel sem felhőtlen a kapcsolata, kénytelen vagyok én vinni neki valamilyen gyógyszert, meg egy kis vitamin. Hogy mikor és hogyan, arról még gőzöm sincs.

Most elsők a gyerekek, meglátjuk, hogy alakulnak az állapotok délutánra. Ha őket lerendeztem, akkor legfeljebb elszaladok az exhez.