PÁNIKOS BARÁTOK

Blog: Pánikcsata - Szerző: hilda

Van egy pár barátom, aki szintén pánikbeteg. Nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy a fél világ az. Vagy csak én mozgok olyan körökben, ahol ez elterjedt dolog?

Sokat beszélgetek velük erről az egészről. Nagyon sok hasonló vonás van közöttünk. Mindannyian ugyanúgy kezdtük. Valami szorongásfélével, aminek nem volt tárgya. Csak úgy jött, szinte a semmiből, szinte a derült égből.

Persze volt mindenkinek "háttere": Egy rossz párkapcsolat, egy őrjöngő férj, egy feleség, aki megcsalta az urát, egy adóssághalmaz, ami rátelepedett tulajdonosára. Na, de ez másoknak is megadatik. Mégsem paráznak be tőle ennyire.

Szóval azt a bizonyos kezdeti szorongást aztán mindenféle testi tünet kíséri. Mások azt mondják, csak beképzelés. Pedig nem. Tényleg csorog rólunk a veríték, tényleg remeg a kezünk, tényleg nagyokat lök a szívünk a tenyerünkön,ha ilyenkor, roham idején ráfektetjük azt bal oldalunkra.

Azt mondta egyszer a barátnőm, hogy azt hiszi, ettől már sohasem fogunk megszabadulni. Én meg azt hiszem, minden csak beprogramozás dolga. Én most azon vagyok, hogy átprogramozzam a szoftveremet. Akarom hinni, hogy kitörölhetem fejemből a félelmeket.De legalábbis idomíthatóvá szelidíthetem őket.

A doki is segíteni fog ebben. Holnap megyek hozzá.