szívritmus zavarok

Vannak, akik nagyon ijesztőnek érzik a szívritmuszavart (arrhythmia), mások nem is érzékelik. A tünetek ugyanis nagyon változatosak és eltérőek lehetnek.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

ritmuszavar

Hozzászóló: Honeykiss, 2009-01-08 16:54
Válasz erre: mes1, 2009-04-08 11:27
A halálfélelem nem megoldás,probálni kell elfelejteni,mert ezzel az érzéssel még erősebb lesz a zavar,tudom mondani könnyü,én is átestem ezen de meg kell próbálni,nem fog meghalni. Én 60 éves vagyok több mint 20 éve csinálom ami ezzel jár.Egy nagyon egyszerű dolog ha érzed,hogy kezd felpörögni a dolog kihagyásokkal,akkor tedd a jobb kezedet a tenyérrel lefeléforditva a mellkasod középső részére oda ahol a szived van és tartsd ott kb. 1-1,5 percig.Valamit enyhül majd érezni fogod. Ritmuszavarnál úgy kell csinálni mintha köhögnél erőből kezdj el köhögni pár másodpercig utána egy kis szünet és ujra.Nekem ez is beválik.De van valami ami nekem nagyon bevált csak az a baj hogy itt nem lehet leírni, mivel egy készítményről van szó és ez itt nem a reklám helye.Természetgyógyász ajánlotta.jobbulást mindenkinek

szívdobogás

Hozzászóló: Edit1, 2008-12-16 15:31
Sziasztok, Szívritmuszavarban szenvedek, sokszor előfodul, hogy felpörög a szívem. Valószínűleg stressz váltotta ki ezt a betegséget, szervi eredetű problémám nincs. Sajnos a gyógyszerek semmit sem érnek, ha a szívem fel akar pörögni, nem számít neki vettem-e be gyógyszert, vagy sem. Elég rémísztő, mindig halálfélelmem van, izzadok, szédülök, sajog a szívem. Elég sok weboldalt és könyvet olvastam, hátha találok valami megoldást a tüneteim megszüntetésére. Bár megszüntetni nem tudtam, de a reflexológia segít hamarabb túlesni a rohamokon. A bal kéz alatti párnás területet kell erősen nyomni, masszírozni. Egyébként a rohamok után én végignyomkodom az egész kezemet, ahol érzékeny, fájdalmas pontot találok, azt addig nyomom, amíg már nem fáj.

válasz

Hozzászóló: gabesz, 2008-12-14 19:07
Válasz erre: Andrea, 2009-07-16 19:29
Most kezdek hasonló gondoktól szenvedni, mint a szívdobogás és nekem is figyelnem kell, nehogy bepánikoljak. Annak idején, mikor még nem tudtam mi a bajom egyszerüen csak a magasvérnyomás volt az egyetlen tünetem. Jelenleg concort és tritace-t szedek. Tavaly volt egy nagyon rossz napon rettentóen vérzett az orrom és folyamatosan az ájulás kerülgetett. Elmentem a kardiológusomhoz aki azt mondta hogy a stressz . Nem a szivemtől van. Egyébként én is arra gondoltam, hogy attól lehet, de a tudat, hogy gond van a sziveddel, szerintem ez is egyre jobban stresszel.

tünetek

Hozzászóló: janet77, 2008-12-14 08:22
Én 25 éves voltam mikor az ultrahangon megmondták,ez a bajom,és minden tünetem forrása ez.Eleinte szívdobogásaim voltak,amik alig akartak csillapodni.Volt hogy órákig "vágtázott"a szívem.Ettől lettek lelki eredetű gondjaim is,mert egy idő után féltem egyedül,mert arra gondoltam rosszul leszek.Aztán az évek elteltével,hallgattam az orvosomra és megtanultam vele együtt élni.Merthogy ezt mondta:ezzel együtt kell élni.Eleinte Betalok-ot,aztán ennek a Zok változatát,és most 5 éve a concort szedem.A szívem olyanokat szokott csinálni hogy elkezd berregni(mintha a motort berúgták volna)aztán rángatózik később pedig ritmustalan összevisszaságot produkál.Ettől légszomjam van,és nagyon erősnek kell lennem hogy ne pánikoljak.Te milyen tünetektől szenvedsz,és milyen gyógyszert kaptál?Mit mondott az orvos?Üdv!

mitralis prolapsus

Hozzászóló: gabesz, 2008-12-13 19:29
Válasz erre: Honeykiss, 2009-01-08 16:54
Én 42 éves vagyok és 33 éves korom óta tudok a betegségemről. Napi 2 tablettát szedek és évente járok kontrollra. Szeretném megtudni, hogy milyen panaszaid vannak, mert sok gondom van, de nem tudom, hogy összefügg-e ezzel a problémával.

osszuk meg egymással

Hozzászóló: janet77, 2008-11-28 10:01
Válasz erre: gabesz, 2008-12-13 19:29
31 éves nő vagyok és a betegség neve amellyel élek:mitralis billentyű prolapsusa.Tudom nagyon sokan szenvedünk ezzel az igen ilyesztő és kellemetlen tüneteket produkáló betegséggel,ezért úgy gondolom sokaknak jó lenne ha megoszthatnák sorstársaikkal tüneteiket,félelmeiket,tapasztalataikat.és egymástól akár támogatást segítséget kérve!Hogy jobban érezhessük magunkat!