Struccfarm

Blog: Hajnal Leszbosz szigetén - Szerző: Angeleyes

Még mindig rendesen le vagyok döbbenve barátném felkérésén.Olyan szinten megalázott, akkorát, de AKKORÁT csalódtam benne, hogy elképesztő.

Kedves kihúzta belőlem, hogy mi bajom van. (Ez jó, mindaddig, amíg az első adandó alkalommal vissza nem él vele.)Elmondtam...Nem értette, miért kavart fel ennyire...illetve, ha értette is, nem akar tudni róla, hogy baj van-ez baromi jó, én is ilyen vagyok.

Struccpolitika.

MI vagyunk a struccfarm. Élünk egymás mellett, csak a kis sejhajunk-illetve az enyém nem is annyira kicsi:)-látszik ki a homokból, és azt játsszuk, hogy a homok alatt is tudunk egymásról, tudunk beszélgetni, megértjük egymást-pedig valójában fuldoklunk mindketten.

Szóval ez van.

Falusi kislyány barátném szorgalmasan írja az sms-eket. Kirajzolódott előttem egy kis élet képe. Rendes ez a lány. Vigyáz a kis keresztlányára, takarít, mos, főz 20 évesen, baromi egyszerű élete van, aminek most én vagyok az epicentruma.

Ezt az értékrendet keresem.Olyan, mint én. Mellette nem kellene rettegnem, hogy megcsal...odáig van értem, hogy mivel érdemeltem ki? Rejtély.

Tudod, barátosném, azt mondom, ez a lány többet ér, mint te.Hiába vagy baromi tanult ember, és jó csaj...(Igaz, a kislány is tanult ember lesz)Vállalja az érzelmeit, pedig tudja, TUDJA, hogy veszett ügy vagyok számára...Nem úgy, mint Te, aki kőfallal veszi körül magát, és mindenkitől elbástyázva él.Csak szurkálsz, bántasz kifelé, olyanokat, akiknek esetleg fontos lehetsz, taposol, s nem nézed, hova...De nem érdekel. Jégből vagyok.Pedig fontos voltál, egykor nem is csak barátként, s ezt te is tudod. Most már csak barátként-lettél volna.

Most csodálkozva nézem ezt a lelkes kis életet, akit még nem gyötör semmi, csak él felhőtlenül-gyerek. MARADJON IS AZ...sokáig...Tisztelet van bennem iránta. Lelkes, törődő, odaadó, fiús kinézete ellenére igazi lány, nő. Van szíve-hatalmas. Egyszer valaki majd jól jár vele...Remélem, nem keveredik bele a meleg világba. Ha rajtam múlik-s szigorúan csak barátilag- meg fogom óvni ettől...