Cipősdoboz-akció

Blog: Hajnal Leszbosz szigetén - Szerző: Angeleyes

Nehéz arra gondolni,hogy közeleg a karácsony,és sajnos nagyon sok olyan kisgyerek van,akinek nem hoz a Jézuska semmit...Nem tudom,hallott-e mindenki a cipősdoboz-akcióról,amelynek keretében megajándékozhatsz egy kisgyereket egy cipősdoboznyi ajándék erejéig.

Napok óta ez járt a fejemben, de elég nehezen találtam meg a keresőben, mivel nem pontosan tudtam az akció nevét-végülis ráakadtam.Kedvesnek valamiért napok óta rossz kedve volt,de amikor lelkendezve behívtam a gép elé, egyből felvidult.

-Nahát!..-örvendezett.-Ha valaki,én aztán át tudom érezni,hogy milyen, ha karácsonyra nem jut semmi...

Elfordult, de még láttam szemérmes könnyeit megcsillanni mandulavágású-szép szemében...

Azonmód kivettem a családi kasszából némi készpénzt-sajnos nem annyit, amennyit szerettem volna, de talán nem ez számít-és elindultunk vásárolni.

Hogy mi került a dobozba?...

Én 8-10 év közötti kislányt választottam,és kiéltem kislányos vásárlási lázamat:rózsaszín polársapka,Barbie-s kisnotesz,csillámos-tollas világító toll,rózsaszín hajgumi,epres Nivea szappan,Nivea krém,csillogós plüssállatka,egy tábla csoki,egy zacskó cukor,és egy Kölyök által írt levélke került a dobozba.

Kedves kisfiút választott:kisautó,kismotor,kártya,sapka-sál,üveggolyó,plüss hóember,csoki-cukor,szaloncukor került a cipősdobozba.

Egy órán belül elvittük a Baptista Szeretetszolgálathoz,de előtte még annyit súgtam a doboznak:ha lehet, jó helyre kerülj,egy csillogó szemű,fekete hajú,kócos,hittel teli cigány kislányhoz-amilyen kedvesem is volt 25 évvel ezelőtt...Bizony nehéz volt visszatartanom a könnyeimet.

Milyen jó jónak lenni...:)))

Biciklivel elrepítettük a szeretetszolgálathoz,visszafelé pedig bebicikliztünk a városba, ahol isteni fahéjas-almás forró teát,és forralt bort ittunk:van valami varázsa a téli délutánoknak,csak ilyenkor lehet jó teát inni, kesztyűs kézzel szürcsölni,boldogan nézegetni a többi embert, akik a kirakodóvásárban nézelődnek, hallgatni az ünnepi dallamokat...

Milyen messze van a válság,a nehézségek...

Ha akartok segíteni,tegyétek meg ti is: a keresőbe karácsonyi cipősdoboz akció-néven beírva kihozza a helyeket,ahol adott városokba le lehet adni,egyre több helyre.

Menj,kis cipősdoboz,bontogasson apró kislánykéz,szerezz örömet pár percre,érzed,hogy ismeretlenül is mennyi,de mennyi szeretet csomagoltunk rejtekedbe...