• Hajnal Leszbosz szigetén
    Angeleyes blogja

    Magyarország,2009

    Nincs a nevem előtt "dr",nem hordok fehér köpenyt,és nincs vagyonom

    A munkámért még minimálbért sem kapok...

    10 éve vagyok a szakmában, előre nem haladtam,viszont megtaláltam a 2005-ös bérpapíromat, amin nettó 133 ezres fizetés áll.

    Azóta eltelt öt év,amikor azt hittem,ha jól dolgozok,vagy többet, jobban fogok keresni...de csak egyre lejjebb csúszok a (bér)létrán.

    Segítem az anyámat, arra gondolni sem merek, mi lesz,ha a gyerekem felnő,hisz arra sem merek gondolni,hogy holnap mi lesz...De büszkén hallgatom a Himnuszt,a gyerekemnek azt tanítom, hogy adja át a helyét a villamoson.

    Szeretnék másképp élni.

    A világ egyik legszebb,és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több millióan értik, hogy mire gondolok,ha azt mondom:ingatlanfedezet,ha nincs önerő,törlesztőrészlet, várólista,gázártámogatás csökkentése,átmeneti segély,közgyógy,hónap vége,sebaj,van krumpli...

    A családnevem megelőzi a keresztnevemet,és nem gondolkozom azon, hogy a gyerekem nem látta még a magyar tengert-és nem is fogja...

    De büszkén gondolok Mátyásra, az igazságosra, az anyák megmentőjére,Rodolfóra és Papp Lacira...szeretem a déli harangszót,a jó meleget,ha ki tudom fizetni a fűtésszámlát,a sárga villamost, és büszke vagyok,hogy van még mit ennem...

    Nem lesz több gyerekem, mert leszbikus vagyok,kivetett tagja a társadalomnak,és nem fogadhatok örökbe...de könnybe lábad a szemem,ha sikerül megvetetni a mamával a legdrágább gyógyszert, vagy beadatni az influenza elleni védőoltást, amit nem akar-de szólni? Nem szólhatok.

    Hány évem lehet még hátra, lesz-e, aki eltemessen,34 éves létemre tervek helyett végrendeleten gondolkozom...

    Illetve gondolkozni,azt nem szoktam, nem engedhetem meg magamnak

    (És igenis,nálunk vannak a világ legszebb női...)

    Magyarország?

    Én így szeretlek.

     


   • Blog leírása

    Egy leszbikus lány, Angeleyes mindennapos harcai, kétségei, vágyai a hetero világban...
    Látogatás: 951631 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés