• Himalája-expedíció 2010
    WEBBeteg blogja

    Az idő Kathmanduban:

    Pár nap múlva indulhat a csúcstámadás...

    Egyelőre az időjárás nem alkalmas a felfelé haladásra és nem jók az időjárás-előrejelzések sem. Több expedíció is a visszafordulás mellett döntött, de a magyar csapat kitart.

    Kollmann András és serpája, Pemba Nuru 7100 méterig mentek fel, ők hozták létre a II-es magashegyi tábort, míg Erőss Zsolt, Horváth Tibor és Szlankó Zoltán 6800 méterig jutott.

    Kollár Lajos jelentése az előretolt alaptáborból (ABC, 09.23.):

    "Sok a hó és rendkívül rossz az idő, de a mostoha viszonyok ellenére áll a II-es tábor 7100 méteren, és Zsolték egy köztest is létrehoztak 6800 méteren. Jelenleg mindenki lent van az előretolt alaptáborban 5700 méteren, mert feltehetőleg 4-5 nap kényszerpihenőnk lesz.

    Akik gyengébben bírták az akklimatizációt, holnap lemennek 2-3 napra az alsó alaptáborba 4900 méterre egy kis pihenésre. De a lényeg, hogy pár nap múlva, ha az időjárás engedi, elindul az első csúcstámadás."
     


   • Blog leírása

    A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciójának célja a 8201 méter magas Cho Oyu, a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Kína (Tibet) határán fekszik. Az expedíció hivatalos egészségügyi blogja.
    Látogatás: 31138 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés