• Himalája-expedíció 2010
    WEBBeteg blogja

    Az idő Kathmanduban:

    Helyzetjelentés

    Kelemen Ferenc és Tóth Zsolt már Katmanduban, Mécs Lászlóék az alaptáborban vannak.

    A Magyarok a Világ Nyolcezresein 2010-es expedíciójának trekkinges (magashegyi túrázó) tagja, Kelemen Ferenc, valamint Tóth Zsolt, az Erőss Zsoltról készülő dokumentumfilm operatőre megérkezett Katmanduba.
    Mindketten jól vannak, a repülőjegyek intézése folyamatban van. Telefonos beszámolójuk szerint mindketten megjárták a 6000 méteres magasságot.

    Kelemen Ferenc elmondta, hogy lefelé menet szerdán találkoztak a 4910 méteren lévő alaptáborban Mécs Lászlóval, Gál Lászlóval és Wetzl Péterrel.

    A hármas akklimatizációs céllal tartózkodott ott, de elmondták a Katmanduba tartó párosnak, hogy csütörtökön szándékoznak felmenni az előretolt alaptáborba.

    Tóth Zsolt visszatérése ellenére a dokumentumfilm forgatása természetesen folytatódik tovább, Kollmann András rendező látja majd el az operatőri feladatokat. Az expedíció tagjai is segítséget nyújtanak majd neki, hiszen ilyen magasságban fizikailag nagyon megterhelő még a legegyszerűbb mozgás is.
     


   • Blog leírása

    A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciójának célja a 8201 méter magas Cho Oyu, a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Kína (Tibet) határán fekszik. Az expedíció hivatalos egészségügyi blogja.
    Látogatás: 31117 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés