Helyzetjelentés

A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciójának célja a 8201 méter magas Cho Oyu, a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Kína (Tibet) határán fekszik. Az expedíció hivatalos egészségügyi blogja.

Kelemen Ferenc és Tóth Zsolt már Katmanduban, Mécs Lászlóék az alaptáborban vannak.

A Magyarok a Világ Nyolcezresein 2010-es expedíciójának trekkinges (magashegyi túrázó) tagja, Kelemen Ferenc, valamint Tóth Zsolt, az Erőss Zsoltról készülő dokumentumfilm operatőre megérkezett Katmanduba.
Mindketten jól vannak, a repülőjegyek intézése folyamatban van. Telefonos beszámolójuk szerint mindketten megjárták a 6000 méteres magasságot.

Kelemen Ferenc elmondta, hogy lefelé menet szerdán találkoztak a 4910 méteren lévő alaptáborban Mécs Lászlóval, Gál Lászlóval és Wetzl Péterrel.

A hármas akklimatizációs céllal tartózkodott ott, de elmondták a Katmanduba tartó párosnak, hogy csütörtökön szándékoznak felmenni az előretolt alaptáborba.

Tóth Zsolt visszatérése ellenére a dokumentumfilm forgatása természetesen folytatódik tovább, Kollmann András rendező látja majd el az operatőri feladatokat. Az expedíció tagjai is segítséget nyújtanak majd neki, hiszen ilyen magasságban fizikailag nagyon megterhelő még a legegyszerűbb mozgás is.
 

Hozzászólások (0)