Pár gondolat a prevencióról

Blog: Nőknek a férfiak egészségéről - Szerző: ProsztataCentrum

Szerintem a betegség megelőzés azzal kezdődik, hogy tudjuk értékelni azt az állapotot, hogy egészségesek vagyunk. Sokan nem veszik figyelembe azt a csodát, hogy reggel föl tudunk kelni, lélegzünk és látunk. Sokan természetesnek gondolják mindezt, akárcsak azt, hogyha megnyitják a csapot, akkor víz jön ki belőle. Csupán akkor kezdünk el aggódni, amikor történetesen a csapból nem jön ki semmi, vagy csak valami sárgás lé. Ilyenkor megijedünk – orvoshoz fordulunk, és egyre másra kapkodjuk be a pirulákat, rosszabb esetben pedig befekszünk a kés alá. Sokan azt mondják, hogy mindez természetes, régen sem volt másképp. Az idő előhozza a problémákat, és csak arra figyelünk föl, hogy egyre nehezebb megy minden egyes lélegzet. Ugyanakkor most már más idők járnak, mint egykoron. Igen, most is ugyanúgy megöregedünk – azonban már van módunk rá, hogy mindez a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon együtt. Amennyiben gondot fordítunk az egészségünkre, értékeljük és megbecsüljük a testünket – úgy az is jobban fog szolgálni bennünket. Napjaink népbetegségei, a prosztata problémák is megelőzhetőek, hogyha időben, akár a mai naptól prosztatatudatos életet élünk. Mégis mit jelent ez? Azt, hogy tudjuk: mégis milyen ételek tesznek jók, melyek ártalmasak, milyen életmódbeli szokások előnyösek, melyek kerülendőek. Tudjuk azokat a kockázati tényezőket, melyek előcsalogathatják a betegségeket, és ennek szellemében élünk. Nem kell nagy dolgokra és radikális változtatásokra gondolnunk. Nem fogunk egyik napról a másikra fitness gurukká változni. Nem fogjuk holnap abba hagyni a szalonnasütést és a szomszédokkal történő kellemes bográcsgulyásos estéket. Nem fogjuk holnaptól kezdve átvizsgálni, hogy minden egyes élelmiszernek mennyi az energia tartalma: mi hizlal és mi fogyaszt. Ugyanis mindenre talán nincs is szükség. A drasztikus változtatások csak a lelkesedés első pár hetében vannak jelen, de utána megkenjük a finom zsíros kenyerünket.

Azt javaslom ellenben, hogy szépen fokozatosan kezdjék el megtanulni, hogy mi jó a szervezetüknek, mit kíván meg tőlük azért, hogy még sokáig szolgáljon bennünket.

Hogyha napjaink népbetegsége, a prosztata problémák megelőzése érdekli, ajánlom a prosztatacentrum.hu–t, ahol mindent megtudhat erről a betegség csoportról,

a szűrésről és a gyógyításról, valamint a megelőzésről. Azért, hogy minden alkalommal az jöjjön ki abból „a csapból”, amit Ön szeretne, és úgy, ahogyan Ön eddig is megszokta.