Mi lehet a bajom?

Blog: Keretek nélkül szabadon - Szerző: vonila

Kikészülök ettől a fura időtől. Az egyik pillanatban tűz a nap, a másikban esik az eső, de a legnagyobb baj a páratartalommal van. Vagy libabőrös vagyok a hidegtől, vagy izzadok a melegtől, nem kapok levegőt. Lassan úgy érzem magam, mintha klimaxos vagy hormonzavaros lennék, de ez enyhén szólva is lehetetlen:

1. nem vagyok még abban a korban;

2. szedem a fogamzásgátlót, úgyhogy a hormonszintem sem igen ingadozhat.

Azon agyalok, hogy vagy kezdek öregedni, és minden sokkal jobban megvisel, mint régen, vagy tényleg van valami ebben a globális felmelegedés dologban, és hamarosan szubtrópusi éghajlatú lesz Magyarország. Ami még mindig jobb, mintha hó esne, de azért mégis...

Ráadásul a villám is hajlamos belecsapni újabban az emberekbe, úgyhogy lassan az lesz a legjobb, ha a fejemre húzom a takarót, és egyszerűen nem kelek fel. Persze ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, és tessék, máris itt ülök, és verem a billentyűzetet.

Viszont a jó hír, hogy hála az internetnek, máris diagnosztizáltam magam. Az orvosmeteorológia mindig megmondja, mi bajom: a magas páratartalom fáradékonyságot, koncentrációs zavart, tompa reflexeket, depresszív hangulatot okoz, és felerősíti az izzadást is. A megoldás pedig – mint mindig – a sok víz, a sok gyümölcs, a könnyű ételek, úgyhogy megyek is, és iszom gyorsan valamit.