Húsvéti locsolkodás

Blog: Keretek nélkül szabadon - Szerző: vonila

Egy vidám hét áll mögöttünk, amit Péter szépített meg. Már megint itt a Húsvét, ami a legtöbb nőnek takarításból és főzésből áll. Az én párom olyan csodássá varázsolta, hogy még most is az élményekben fürdök. Ha már Húsvét legyen Húsvét és éljük át ezt a szép ünnepet, úgy ahogy kell.

Először is böjtöltünk egy hetet: vasárnaptól vasárnapig. Nagyon könnyen ment, és külön élveztem a sok friss, üdítő zöldséget. Szerdán Péter tojásfestékkel tért haza. Megfőztük a tojásokat, és gyönyörű színekre festettük, fonott kosárkába tettük, minden nap friss fűvel díszítettem. Péter a segítségemre sietett, és nem engedett főzni. Isteni finom és változatos sonkákat vásároltunk, amihez hidegsalátákat csináltunk, és megvolt a menü. Péter egy községben gyönyörű pászkára akadt, amit én még soha nem láttam és nem is ettem. Az eladó el is mesélte a finom kalácsalapú pászka díszítésének jelentéseit. A vastag fonat keresztben a pászka tetején a keresztet jelenti, az öt kis kereszt pedig Jézus sebeit a végtagjain és a szívén. Nagyon finom volt, de alig volt szívem felvágni.

Húsvét reggelén Péter nagyon csendben próbált kiosonni az ágyból; én úgy tettem, mintha aludnék. Sejtettem, mire készül, de amit kaptam, arra tényleg nem számítottam. Mikor belépett a szobába már mosolyogtam magamban, és találgattam, vajon melyik parfümöt választja. Aztán jött a meglepetés: egy nagy pohár vizet zúdított a nyakamba. Felsikítottam, és mielőtt reagálhattam volna a frissítésre, már Ő is a nyakamba volt. Annyira nevetett saját kis csínytevésén, hogy rám is átragasztotta. Nagyon jó kedvünk kerekedett, hemperegtünk, összegabalyodtunk, nevettünk, és a reggeli ki is maradt. Olyan megnyugtató, hogy minden szempontból nyugodt és felszabadult lehetek, szabad vagyok, mert tudom, hogy vigyáznak rám a kis tablettáim.

Péter szüleinél töltöttük a napot, oda érkezett ebédre a család. Nem hervadoztam, apraja nagyja meglocsolt, és a festett szép tojások is mind elfogytak.