Meglepő ünnepi hangulat

Blog: Keretek nélkül szabadon - Szerző: vonila

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem már most karácsonyi hangulatom van. Ahogy felkerültek az utcai díszek, a boltok elkezdték játszani a jól ismert dalokat, engem is elfogott az ünnepi készülődés izgalma. Fura, régebben nem volt ez rám jellemző …

Barátaim sokszor piszkáltak savanyú képem miatt, amikor ajándékozásról, a karácsonyi menüről, vagy fadíszítésről volt szó. Emlékszem, a bevásárlóközpontban is morcosan rohangáltam ajándékok után, morgolódva a nagy tömeg láttán. A két ünnep között pedig már a szilveszteri kötelező bulizás miatt idegeskedtem. Mindig akadt néhány barátnőm, akik noszogattak, hogy az évet nem lehet otthon kezdeni egy jó filmmel, egyedül. Aztán persze ezek a barátnők sorra mondták le a szilveszteri programot, és inkább barátjukkal kettesben ünnepeltek.

Ebben az évben elhatároztam: másképp telik majd a karácsony! Előre listát írok az ajándékokról, még a tömegnyomor előtt be is szerzem azokat, és élvezni fogom az ünnepeket. Nem is nagyon lenne időm durcásan ellenállni, hiszen most már két család programját kell összeegyeztetnünk. Mozgalmas lesz, az biztos. Először Péter szüleihez megyünk, aztán 25-én már nálunk vacsorázunk. Érdekes lesz belecsöppenni mások karácsonyába.

Valószínűleg ezért a meglepő ünnepi hangulat is. Végre valami más, valami új! Sokkal izgalmasabb így nekivágni az ünnepeknek. És ebben az évben már a kényszerből való bulizást is elkerülhetem szilveszterkor. Most én leszek az, aki párjával kettesben ünnepel.