Herpesz a nemi szerveken (herpes genitalis)

A genitális herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A nemi herpesz tünetei és kezelése.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

99Fsl Sziasztok! Én szorenyieva hozzászólóval

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-29 14:25
99Fsl Sziasztok! Én szorenyieva hozzászólóval szeretném felvenni a kapcsolatot. Lécci jelezz vissza a spanics@freemail-os címre ha látod hogy kerestelek. Köszi

sziasztok! nekem is most jött ki és valószínűleg

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-17 23:29
sziasztok! nekem is most jött ki és valószínűleg én is barátnőmtől kaptam el közös wc-használat útján. :( eleinte csak azt hittem, hogy egy gyulladt szőrtüsző... ma már tudom, hogy undok egy betegség... én ezeket találtam... 1. Sós ülőfürdő: 1 maréknyi sót tegyen egy sekély kád vízbe. A sós ülőfürdő segít az elváltozás beszárításában. 2. Fájdalomcsillapításra használjon szalicilátokat (aszpirin) vagy paracetamolt, jeges borogatást, érzéstelenítő kenőcsöket. A kenőcsök hátránya, hogy gátolják a fekélyek beszáradását. 3. Használjon laza, tiszta pamut alsóneműt. 4. Vírusellenes kezelés: A vírusellenes gyógyszerek (tabletták) gátolják a Herpes simplex vírus osztódását az idegsejtekben. A vírusok teljes pusztulását nem várhatjuk, de az antivirális kezelés gyorsítja a gyógyulást, ritkábbá és enyhébbekké teszi a heveny periódusokat. A gyógyszereket használhatjuk "epizodikusan", azaz a kiújulások kapcsán vagy "szuppresszív célzattal", azaz tartósan, a kiújulások megakadályozására. Ha a kiújulás nem túl gyakori, és az immunrendszer egyébként ép (nincs immunhiányt okozó betegség vagy gyógyszeres kezelés), az epizódikus terápia az elfogadottabb. A leggyakrabban használt gyógyszerek az aciklovír, famciklovír, valaciklovír.

Sziasztok! Én 2005-ben kaptam el a genitalist,

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-15 11:58
Sziasztok! Én 2005-ben kaptam el a genitalist, az akut fertőzés után viszont nem volt tünetem. Egyáltalán. Talán egyetlen olyan hozzászólást láttam, ami arra utalt, hogy ez nem gyakran jött ki az illetőnél. Tünetmentesen szexeltem mindig, de gumival, viszont gyereket szeretnék a későbbiekben... nem tudom, hogy hogy lesz, az egyik nemigondózóban feltettem ezt a kérdést és mondták, hogyha tünetmentesen csinálom, akkor nem kell megijedni, hogy ott lebeg a fejem felett Damoklész kardja. Mi van akkor viszont, ha az anyajelöltnek nyálkahártyasérülés van a hüvelyében? Mi van, hogyha a vírus tartósan az idegdúcokban marad? A sperma nem tartalmazza a vírust? Az átadás kapuja csak a nyálkahártyasérülés? Vagy más is? A "tünetmentes vírusürítés" mennyire állja meg a helyét a valóságban? Ezek számomra fontos kérdések és a tapasztalaitok sokat segíthetnek. Köszönöm.

21 éves vagyok férfi!nálam 2 éve jött

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-11 00:06
21 éves vagyok férfi!nálam 2 éve jött ki először pedig mindig vigyáztam magamra 2 és fél éve nincs is barátnőm EZ MIATT....Azóta képtelen vagyok rá teljesen odavagyok...azelőtt mindig csajoztam ,flörtöltem de ismétlem mindig vigyáztam magamra valszeg az egyik komoylabb barátnőmtől kaptam el de fogalmam nincs tényleg nem tudom:S....elmentem dokihoz kaptam egy kenőcsöt és ennyi kérdeztem tőle h mit lehetne evvel csinálni aztmodnta semmit igy mosolyogva majnem lerugtam a székről végülis igaza van de azért nem mindegy hogyan adja elő....ugy kezelt mind vlami koszos nemibeteget....hozzáteszem nem nagyképűségből de szerettek a lányok a mai napig szeretnek mert sokak szerint jóképű vagyok,és sokan is kérdezik miért nicns barátnőm,azért mert nem merek....egyszerűen nem merek kapcsolatot létesíteni senkivel ez miatt...és főleg h tutom életem végéig elkisér tuti felkötöm magam....... de abban reménykedem fejlődik annyira az orvostudomány h kitalálnak rá valami megoldást mert nicns oylan ember akit ne keserítene el!!de tényleg mit monjak ha lenne barátnőm neki az első szeretkezés előtt bocsi de herpeszem van valszeg nem fogja aztmondani h semmi baj:-D!!!mert ha nekem is megmondták volna akkor biztos vettem volna a cokmókom és huztam volna haza és ha ezt mindenkivel közölték volna előtte nem tartanánk itt....én már nem tudom mit csináljak teljsen kivagyok és ez ráadásul rátesz még 1-2 lapáttal h sűrűbben kijöjjön....majd csak lesz valami:-(((

...

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-10 23:57
...

Köszönöm szépen a válaszod!!!! 22 éves lány

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-09 10:52
Köszönöm szépen a válaszod!!!! 22 éves lány

22 éves lány! Természetesen, lehet egészséges

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-08 20:18
22 éves lány! Természetesen, lehet egészséges gyermeked!! Arra kell figyelni,hogy ha esetleg pont a szülésnél lenne kint a herpeszed,akkor bizony császározni kll, de ezt a szülés orvos is tudni fogja! Ha évente 1x jön elő valóban, akkor csak nem leszel olyan peches ,hogy pont a szülés időpontja körül jön elő... Üdv.

Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne,

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-03 18:17
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ugye lehetséges, hogy egészséges gyermekem születhessen??nekem eddig a 2 és fél év alatt 2x jött elő a herpesz.. Én a Telvirant szedtem elöször, utána csak a kenöccsel kenem és nincs probléma...de ha már érzek vmi furcsát akkor már kenem is... Köszönöm előre a választ! Egy 22 éves lány..

Én meg megint a 23-as vagyok, és nekem

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-03 15:29
Én meg megint a 23-as vagyok, és nekem el sem múlik... :D Már több, mint egy hónapja... Nah, akkor most mit csináljak? Szerintem fel kellene baszkodni az ereimet... Komolyan gondolom... Így a büdös életben senkim nem lesz... Magamtól hányok...

Sziasztok! nekem 2 fehér hólyag jelentkezett

Hozzászóló: Vendég, 2009-05-26 17:42
Sziasztok! nekem 2 fehér hólyag jelentkezett a szemérem ajkamon, először viszketett egy napig, most meg fáj. Ez az lenne? valószínű mert a pasimnak szokott lenni, de én még soha semmilyen formában nem voltam herpeszes és nagyon elkeserít, hogy ez most hosszú éveken át kísérteni fog. J