Herpesz a nemi szerveken (herpes genitalis)

A genitális herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A nemi herpesz tünetei és kezelése.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Tényleg kijön a szolitól a herpesz ha bontválkozom?

Hozzászóló: ancsii111126, 2012-05-04 15:41
nem értem csak akkor jön ki ha aznap vagy mostmár sosem szolizhatok ?

Sziasztok! 19 éves lány vagyok, és már

Hozzászóló: Manoka22, 2011-08-19 23:22
Sziasztok! 19 éves lány vagyok, és már egy ideje szenvedtem a folyástól, fájdalmas pisiléstől, ami újból és újból előjött de csak most sikerült diagnosztizálnom a problémát. Nem lepődtem meg, mert nagyon gyenge az immunrendszerem. Nekem csak egy hólyagom van, de az nagyobb, és egészen belül, így elég nehéz bármivel is külsőleg kezelni. Nem tudom, érdemes-e szedni a Klion-t, úgy tudom, hogy a fogamzásgátlót a kukába dobhatom mellette. Nem vagyok az az egyik ágyból a másikba rohangálós típus, de nagyon megrémiszt egy-két hozzászólás. Valóban vérvizsgálat kellene? Nekem előtte is volt mindig herpeszem de a számon és az orromban nem "ott" lent. Van valami olyan gyógyszer amit a fogamzásgátló mellett lehetne szedni, illetve amivel diszkréten lehetne ezt kezelni?Vagy felejtsem el a fogamzásgátlót mert,ha tartós kapcsolatot akarok, akkor marad az óvszer? Mindig attól kell rettegni,hogy megfertőzhetem-e a páromat?

Lehetséges.olvasd csak el a hozzászólásokat,

Hozzászóló: leányvirág, 2009-09-23 06:49
Lehetséges.olvasd csak el a hozzászólásokat, még baba is van sajnos herpeszes.Viszont van egy új tapasztalatom:most vagy a stresszmentes nyaralás-ami nem teljesen igaz,mert volt izgalom-vagy a tenger sós vize tette,de nem jött elő és azóta nem újult ki.Ez már egy hónapja tart!!!Nagy idő nálam.Megpróbálok itthon időnként tengeri sót tenni a fürdővizembe.

28 éves nőnek.Jól tetted, hogy bőrgyógyászhoz

Hozzászóló: leányvirág, 2009-08-07 11:13
28 éves nőnek.Jól tetted, hogy bőrgyógyászhoz mentél.Az én nőgyógyászom is hasonlóan viselkedett,azóta ott is hagytam,találtam jobbat.Ha visszaolvasod a hozzászólásokat látod majd, hogy nemcsak félrelépéssel lehet szerezni herpeszt,hiszen csecsemőnél és szűz lányoknál is előfordul(aki még nem foglalkozott fíúval!!!).A terviran kúra bíztos segít.Én herpeszin kúrát tartottam-valamivel olcsóbb,nem is lehet mindig kapni-és bevált.Viszont azt vettem észre, hogy nagyon fáradékony lettem.Akkor néztem meg a mellékhatást:kimerültségérzet lehet.Most abbahagytam a kúrát 3 hónap után,javult a fittségérzetem.Úgy gondoltam,hogy akkor kezdem szedni majd, ha érzem hogy elő akar jönni vagy ha úgy gondolom stresszes helyzetbe fogok kerülni.Tehát olyan megelőzésképpen.Ne keseredj el,lehet vele élni.

Sziasztok! Én 32 éves,2 gyerekes anya

Hozzászóló: raczne77, 2009-07-23 08:32
Sziasztok! Én 32 éves,2 gyerekes anya vagyok.A múlthónapban jött ki először,és én is kétségek között vergődök.A párommal 22-én (tegnap) töltöttük a 9-dik házassági évfordulónkat.Eddig én hűséges voltam ő hozzá.Amikor rákérdeztem tőlle a dologra,akkor persze nemleges volt a válasz.Én már nem tudom hogy mit,és kinek higgyek.Ez pedig valahogyan valami miatt előjött.Természetesen a tegnap is újra kiujúlt.Szedek egy étrendkiegészítő készitményt amit a patikában ajánlottak,állítólag segít a herpeszvírus visszaszoritásában.A nevét nem írnám le,de ha valakit érdekelne akkor a következő címre írjon:[email protected] Talán másoknak is segit elviselhetőbbé tenni,az elviselhetetlent.Sziasztok.Erzsike

Szóval most hallottam egy jó ismerősömtől,

Hozzászóló: leányvirág, 2009-04-21 00:16
Szóval most hallottam egy jó ismerősömtől, hogy neki genitális herpesze kb 16 éves éves korában jött elő, mikor még messze nem ismert fiút közelről, még csak csókolózva sem.akkor hogy is van ez?Tényleg csak nemi úton terjed?!!! Vendégnek és mindenkinek:valószínű igazad van a korai elcsípésben.Nekem is hasoló tapasztalatom van.Egyébként ti mennyit vártok a nemi kapcsolat létesítésével a herpesz elmúlása után?Bevallom, mi ha tünetmentes vagyok,már nem várunk.Ezidáig a párom úgy tűnik megúszta...lekopogom..

Sziasztok! Hát sajnálom, hogy nektek is

Hozzászóló: szorenyieva, 2009-01-25 09:24
Sziasztok! Hát sajnálom, hogy nektek is van! Én már hét éve szenvedek tőle! Ő az egyetlen hűséges társam, aki havonta többször is "meglátogat". Vannak olyan időszakok, amikor 2-3 helyen is van (az egyik el sem múlt, de követi másik). Egy szerencsém van: csak az első alkalommal volt a nemi szerveken (bár akkor kutyául szenvedtem), most már a fenekemen jelennek meg. Sokkal enyhébb lefolyásúak, mint az első, de azért kellemetlen így is! Gyógyszereket én is szedtem, de semmi hatása nem volt: se nem lett ritkább, se nem lett enyhébb lefolyású! A partner keresés kissé bonyolultabbá válik ezzel (volt olyan tudatlan paraszt, aki azt hitte, hogy csak kifogásként hoztam fel, hogy ne kelljen lefeküdnöm vele!!!! Vicces, nem!?), de nem lehetetlen. Hat éve élek együtt a jelenlegi párommal, két éve házasok vagyunk és van egy 21 hós kisfiúnk (császáros). Egyikőjüket sem fertőztem meg vele!!! Pedig a fiammal rendszeresen együtt fürdök. Mivel ez egy nemi úton terjedő betegség, így nem hinném, hogy vízben terjedne...! A víz a vírust nem vezeti, vagy nem? Arra viszont nagyon odafigyelek, hogy mindig fedett legyen a herpesz-es terület. Egyszóval, csak azért írtam, hogy lássátok, vannak pozitív(abb) esetek is, amik azért adnak reményre okot! Ne csüggedjetek. Ha ésszel él az ember, akkor nincs gond, csak mindig osszátok meg a partneretekkel a problémátokat, még az első szerelmes együttlét előtt!!! Ha ezt mindenki betartaná, akkor most én nem lennék fertőzött!

Sziasztok!Terviran helyett a Herpesin tabletta

Hozzászóló: leányvirág, 2009-01-19 19:52
Sziasztok!Terviran helyett a Herpesin tabletta is jó,ugyanazokat tartalmazza és fele annyiba kerül(van 200 as 400 as).A stressz télleg aktválja.Bőrgyógyászom szerint érdemes kúraszerűen szedni,ha többször előjön.Úgy néz ki nekem használ.Kaptam rá kenőcsöt is,ami némileg szárítja és valamennyire szárazon tartja,ha előjön.Nőgyógyászokról meg.....szóval eccer legyen neki is....bár igazán nem kívánom,csak behunyják a szemüket vagy csak simán nem érdekli őket.Sajnos....

Sziasztok!Olvasgatom a felnőtt emberek panaszait!!Legalább

Hozzászóló: bobibaba76, 2008-12-10 18:41
Sziasztok!Olvasgatom a felnőtt emberek panaszait!!Legalább így tudom,hogy mit él át az én alig 18 hónapos gyermekem!Ugyanis ő is ebben a betegségben szenved!Az egész úgy kezdődött,hogy mi babaúszásra jártunk heti rendszerességgel.Egyszer csak a kukiján,pontosabban a makkján apró hólyagok jelentek meg.A gyerek sírt és ütötte a pelenkáját,ha pisilnie kellett.Rohantunk egyik orvostól a másikig,hogy mi lehet a baj,de mindegyik vonogatta a vállát,hogy ilyen pici korban még nem láttak ilyet.Az urológus azt mondta,hogy ez csak nemi úton terjed.De a férjemnek és nekem soha nem volt ilyen problémánk!!Pedig már 16 éve együtt vagyunk.Nem is fürdünk együtt a gyerekekkel.Csak az uszodában fürdött együtt idegen emberekkel.Hiába figyelik a víz minőségét,ha belemegy egy fertőzött szülő is a vízbe nincs menekvés!!!!Kb 4-szer jött ki rajta 3 hónap alatt.És mi csak tehetetlenül nézzük ,hogy kínlódik.Sírhatnékom van ,ha látom!!Ezek szerint ránk a családjára is ez a sors vár?Neki pedig már baba korban eldőlt a sorsa!!?Mi is abban a kádban fürdünk,amelyikben ő.Ha valakinek a gyermekénél is ez a probléma,kérem írja meg a tapasztalatait!Köszönöm

Sziasztok! Örömmel tapasztaltam, hogy

Hozzászóló: Embrace, 2008-11-24 10:02
Sziasztok! Örömmel tapasztaltam, hogy végre férfi hozzászólást is olvashattam. Két éve élek HSVII-vel, kezdetben a különböző fórumok adtak valamelyest is vígaszt, hogy nem vagyok egyedül e problémával, de egyetlen férfi sem volt jelen ezeken a fórumokon. A társkereséssel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy külföldön jól működik, olyannyira, hogy sikerült néhány barátot találnom ezeken a társkeresőkön és ezek a beszélgetések sokat segítettek, különösen lelkileg. Sajnos Magyarországon a HSVII még mindíg tabu téma és tisztelet a kivételnek, de az orvosok hozzá állása is hagy némi kívánnivalót ezen a téren. Az első orvosom röhögve közölte, hogy ma már minden haramadik ember evvel a betegséggel él. Volt humorom és visszakérdeztem, nem adná meg valamelyik telefonszámát, mert éppen ilyen partnert keresek. A terápiája is meglepő volt, amikor felírta egy cetlire a krémek nevét, amit használhatok, de aki kicsit is jártas ebben a betegségben, tudja, hogy nem elég a helyi kezelés, a gyógyszerek zöme pedig recept köteles. A fertőzés megállíthatatlanul terjed, mert sokan titkolják a partnerük előtt. Blogokat írok, STD betegek társkeresési kudarcai címen, próbálom felkutatni azokat az embereket, akiknek hozzátok hasonlóan és persze magamra nézve is problémát jelent a társkeresés, de lassan feladni kényszerülök ezen törekvéseimet, mert hónapok óta egyetlen ember sem reagált rá. Szívesen megszerveznék egy találkozót is, gondolok itt egy kötetlen beszélgetésre, ahol megoszthatnánk egymással a tapasztalatainkat, gondolatainkat,ahol valóban nem kellene, hogy tabu legyen ez a betegség. Jó ötletnek tartanám, ha Magyarországon is lenne ilyen társkereső, ahol nyíltan vállalhatnánk a betegségünket, de ez csak a HSVII, pedig még ott van a HPV is, ami szintén rohamosan terjed. Elgondolkodtató, hogy leszbikusként sokkal könnyebb helyzetben lennék, mert nekik megadatott ez a fajta társkeresés, ezt csak példaként említettem meg, mielőtt bárki megvádolna a nézeteim miatt. Ha bárkinek kérdése lenne, vagy csak szeretné megosztani a gondolatait e témával kapcsolatban, az email címemre nyugodtan írhat. [email protected] Őszintén remélem, hogy egyszer valaki felvállja a betegségünket egy társkereső formájában is. Üdvözlettel: Embrace