H1N1 Oltani vagy sem?

H1N1 oltással kapcsolatban szeretnék tájékozódni. Fő dilemma mindenkiben, hogy oltani vagy nem oltani. Kérem a közösséget, hogy formáljunk erről egy véleményt. Köszönöm

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

re...

Hozzászóló: cetrinak, 2010-02-12 16:15
Én úgy tudom hogy az anyatejben lévő dolgok csak fél éves koráig védik a kicsit, de persze én nem vagyok orvos. De szerintem ha ti be vagytok oltva akkor csak nem lesz baj.

mellékhatás?

Hozzászóló: Tatika, 2010-02-12 15:25
Azt nem mondta a gyerekorvos, hogy mi miatt veszélyes. Én a mellékhatásokra gondolok. Rosszakat hallottam róla.

re...

Hozzászóló: mogyiera, 2010-02-12 15:16
Szerintem eléggé védi. Mivel tőled tudná elkapni igazán rosszul az anyatejjel. Beoltani csak akkor érdemes, ha nem teljesen egészséges a szervezete, mert amúgy nem veszélyesebb mint a sima influenza.

Beoltva

Hozzászóló: Tundi81, 2009-12-01 09:10
Válasz erre: cetrinak, 2010-02-12 16:15
Nálunk a férjem is, én is, a 4 éves kisfiunk is be van oltva. A gyerekorvosunk nem örült! A kislányom 14 hónapos, ő egyedül nincs beoltva, mert annyira ellenzi a gyerekorvos, a védőnő, és csomó ellenérvet hoztak fel, hogy milyen veszélyes lehet a kora miatt, így nem merem. ... egyelőre. Amúgy szoptatok még, szerintük az védi a Picit. Na, de mennyire? - kérdem én.

nálunk...

Hozzászóló: halacska, 2009-12-01 00:02
Hát nálunk nehezen akar összejönni...A két nagy megkapta,én lepukkantam valami jó kis takonykorral,de hoztam egy érdekességet azoknak,akik szerint az oltás lebetegít...A legkisebbet hétfői napon vittem volna oltatni,ám nem jutottunk el oda.Hát keddet céloztuk meg,és mivel akkor délelőtt rendel a doki,hát nem vittem oviba.A kitűzött időpont előtt a gyereknek felment a láza 38 fokra.Másnap 39-re,de végülis a 4. napon már láztalanul ugrált.Szóval aznap valóban mentünk dokihoz,de...vizsgálatra.Csak egy költői kérdés: ha előző nap beoltatom,akkor ebből az lett volna,hogy az oltástól lebetegedett?...

Oltva vagyok

Hozzászóló: kp23, 2009-11-30 20:11
Ma pontot tettem az ügy végére, beoltattam magam. Elmentem egy oltóközpontban, kitöltöttem egy lapot, majd fizettem 3000 Ft-ot és megkaptam az oltást. Az egész 10 perc volt. Mondta az orvos, hogy 1 napig fájni fog a kezem és lehet csípni fog, de amúgy semmi komoly. 2 órája vagyok oltva, de csak az oltás helye fáj egy kicsit, de semmi több. Holnap újra megírom mi történik. :)

felnőttek vagyunk

Hozzászóló: mogyiera, 2009-11-30 13:17
Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy akarja-e vagy nem, mindkét oldalon reális érvek és ellenérvek is vannak. Nem kellene ebből ekkora ügyet csinálni.

bizony,csak másképp...

Hozzászóló: halacska, 2009-11-16 14:52
A helyzet az,hogy az én dokinénim annyira oltás-ellenes,hogy az már talán sok is.Most mondjam,hogy alternatív gyógymódos is egyben...(csak ezt ne...)És én azt gondolom,hogy pont ezért nehezíti meg az egyszerű -szintén iszonyú sokat dolgozó(6napon át,napi 9 órát dolgozó->fekélygyógyító-visszérműtétre-elmenninemtudó-például) és szintén iszonyú keveset kereső emberek helyzetét: kerek 1000-ért vállalja az oltást.Utánunk (de javítsanak ki,ha rosszul emlékszem) duplán szednek tb-t,hiszen egyszer azért nem nő a fizunk,mert akkor még több tb-t kellene utánunk a munkáltatónak fizetni,meg másodszor a bruttó bérünk egy szép része is tb-be megy.Akkor miről beszélünk?Nem értem én ezt...Kicsit olyan,mint amikor a BKV sofőrök az utasokon verik le,hogy stresszes a munkájuk és kevés a pénzük.Ciki.Hol tehetünk mi erről?Azért jó,hogy nem minden doki ilyen,de akkor most rendezzünk népvándorlást,hogy mindenki átkunyizza magát oda,ahol rendes doki van,attól,aki unja a banánt és nem az?Meg ez az ezres még rendicsek is lehetne-e-e-e,hiszen valahol 2000-ért vállalja valaki más...Én azt mondom,hogy ez pont egy oltás-ellenes eszköz akar lenni...Ne felejtsük el,hogy nagyon megosztott lett a dokik véleménye (nagyon meglepő és elég frusztráló is: miért is lett így?) Szóval most ez így nagyon durva.Mert egy részről a gyerekeinkre gondoltak,másrészről a szülők meg hullhatnak...Mert az is igaz,hogy az aktív dolgozói korúakat ez a vírus jobban szereti...Nem olyan drágák általában az oltóanyagok...még én nem váltottam ki,de lehet,hogy amit a tb áll belőle,azt most adhatják némelyek a dokinak.De ha van a házidokik között 60% normális és ott 100%-ban oltatnak az emberek,akkor nekünk is van esélyünk a vírus ellen...vagy: lenyeljük a békát és böketünk,hiszen lassan életmentésre sem lesz elég időben érkező emberke,miért is oltana a tb-s dokink ingyen...Vagy: miért ne???

biztonságos?

Hozzászóló: orsi77, 2009-11-16 13:36
az én családomban a nagymamám beoltatta magát sima influenzával, mégis elkapta és betegebb volt mint egyébként. A másik családtagom is minden évben beoltatta magát mégis mindig elkapta az influenzát. Mi van akkor ha a h1n1- sem véd meg mindenkit, sőt még nagyobb kárt tesz az emberben.

Címzett: MOK

Hozzászóló: szfe, 2009-11-13 11:15
Válasz erre: halacska, 2009-11-16 14:52
Nem kellene etikai vizsgálatot indítani a védőoltás ellen (ill. külön oltási díj bezsebelése érdekében) kampányt folytató orvosok ellen? Ezentúl minden új gyógyszerrel szemben kampányra számíthatunk?