Fogyókúrás italok nyomában

Blog: Egészség, életmód, fitness, wellneszz - Szerző: zoli1942

Mik számítanak a legeredményesebb fogyókúrás italoknak? Vajon melyik közülük a legjobb?

Citromos víz:
A citrom rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik: például kiváló C-vitamin forrás, de sok magnéziumot és káliumot is tartalmaz. A citromos víz kúra detoxikálja a szervezetet, feltölti az energiával és csökkenti a stresszt.

L-karnitin
A fogyókúrás csodaszerek közül kiemelkedik az L-karnitin, mivel zsírégető- és energia felszabadító hatása jól magyarázható, hatékonyságát pedig klinikai tesztek bizonyítják. Az L-karnitin a zsírokból képződő, felesleges zsírsavakat az izmokba transzportálja, amelyet azok elégetnek: ez által energia szabadul fel és kevesebb zsír halmozódik fel a szervezetünkben.

Pektin-ital
A pektin a gyümölcsökben előforduló élelmi rost, amelyet sokan ismernek fogyást segítő hatása miatt. A pektin vízzel érintkezve megduzzad a gyomorban és teltségérzetet okoz. Ez nagy segítség a fogyókúra során, mivel sokan azért adják fel, mert nem bírják elviselni a folyamatos éhségérzetet. 

Személy szerint az L-karnitinről mr hallottam, és sokan használják is. A citromos vizet már kombináltam vele, tényleg nem rossz. A paktinnel kacsolatban kicsit szekptikus vagyok, valahogy olyan fura nekem. De egy próbát talán megér!