• Egészségszemle
    WEBBeteg blogja

    Miért veszítjük el a fogainkat? Nem is gondolnád!


    Bár a szuvasodás a legfélelmetesebb fogászati probléma, nem ez a fogak elvesztésének első számú oka.    Mikor igazságos Mátyás országjárása során találkozott egy öregemberrel, többek között azt is megkérdezte tőle: „Mennyi még a harminckettő?” – Hát biz’ már csak tizenkettő! – hangzott a válasz. (A fineszes kérdés ugyanis a fogak számára vonatkozott).    Ez a probléma, vagyis az, hogy az életkor előrehaladtával elveszít(het)jük a fogainkat, akár a természetes élettani folyamatoknak is betudható, ám manapság, a fogorvoslás jelenlegi fejlettségi szintjén – ha időben fordulunk orvoshoz –, nem kell szükségszerűen elhullajtanunk a fogainkat.    Ne tétlenkedjen!    A közvélekedés úgy tartja, hogy a fogatlanná válásban elsősorban a fogszuvasodás játssza a „főszerepet”. Ezzel szemben valójában a foghiányokért a fogínygyulladások és a nyomunkban fellépő fogágybetegségek legalább ilyen mértékben tehetők felelőssé.


    A folytatást a VitaminBlog.hu olvashatja: Miért veszítjük el a fogainkat? Nem is gondolnád!


   • Blog leírása

    Válogatás érdekes és hasznos blogbejegyzésekből, melyeket olvasva többet tudhat meg az egészséges életmódról, a különféle betegségekről és az egészségügyi újdonságokról.
    Látogatás: 35240 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés