Tanácsok a nátha és megfázás ellen

Válogatás érdekes és hasznos blogbejegyzésekből, melyeket olvasva többet tudhat meg az egészséges életmódról, a különféle betegségekről és az egészségügyi újdonságokról.

Itt az ősz, és a nátha gyógyszerét még mindig nem találták fel. Helyette néhány jó tanács talán segít, ha meggyógyulni nem is, de legalább könnyebben elviselni a tüneteket.


Ha náthásak vagyunk:  • Gyakran fújunk orrot - de nem mindegy, hogyan. Fontos a rendszeres orrfújás, hogy az orrváladék ne pangjon. Ha erősen fújjuk az orrunkat, megfájdulhat a fülünk, ezért inkább az egyik, majd a másik az orrlyukunkat fújjuk ki, és csak óvatosan.

  • Maradjunk ágyban. Az ágynyugalom segíti a szervezet immunrendszerét.

  • Toroköblítés sós vízzel. A gargarizálás enyhíti a torokfájást, mert nedvesíti a garatot, a só csökkenti a duzzanatot. Teáskanálnyi sót oldjunk fel langyos vízben, és ezzel öblögessünk naponta négyszer. Jó a mézes citromos tea is erre a célra. Egy éves kor alatt ne adjunk mézet a kisgyereknek!

  • Igyunk meleg folyadékot. Ez enyhíti az orrdugulást, megelőzi a kiszáradást, és megnyugtatja a gyulladt nyálkahártyát....


A folytatást a wellness.specia.hu blogjában olvashatja: Tanácsok a nátha és megfázás ellen">Tanácsok a nátha és megfázás ellen

Hozzászólások (0)