Az egészséges vízpótlás

Blog: Egészségszemle - Szerző: WEBBeteg

Az alábbi 8 pont elsősorban azokhoz szól, akiknek évek óta kínszenvedés az optimális testtömeg megszerzése és megtartása. Másodsorban azok olvassák végig, akik szépek és csinosak, és ilyenek is szeretnének maradni.

1. Csodaszerek nem léteznek!

Felejtsd el a napok alatt szupermodellé karcsúsító tablettákat, italokat és egyéb szerkentyűket! Nincs olyan edzésprogram sem - sem 6 hetes, sem 6 hónapos -, amely egyszerre hozna csúcsformába, és ott is tartana az életed hátralévő részében. Amilyen most vagy, az az elmúlt 10 éved eredménye mind táplálkozás, mind testmozgás szempontjából. Mivé leszel? Ezt csupán az határozza meg, hogy mit csinálsz magaddal - a mai naptól kezdve - az életed további éveiben. Ez fog dönteni egészségedről és a plusz kilókról is.

2. Idealizált emberkép.

Olyan világban élünk, ahol az emberideált a színes reklámokban látható férfi és női modellek adják. Mi is így szeretnénk kinézni, és ezért talán egész életünkön át önsanyargatásra adhatjuk a fejünket… Nyisd ki a szemed! Mindannyian mások vagyunk, genetikailag különböző mennyiségű zsírsejtet birtokolunk, és alapjáraton különböző mennyiségű kalóriát égetünk, mert gyorsabb vagy épp lassabb alapanyagcserével rendelkezünk. Magadból akard kihozni a maximumot!

3. Fogadd el magad olyannak, amilyennek születtél!

A testformálás az agyban kezdődik. Ha pozitívan gondolkozol, a külsőd is a pozitív irányba fog változni. Amíg evéssel jutalmazod magad szomorú perceidben, amíg nem nyitsz a világra, addig nehéz lesz elfogadnod önmagad....

A folytatást a wellness.specia.hu blogjában olvashatja: Az egészséges vízpótlás