• Egészségszemle
    WEBBeteg blogja

    7 körülmény, ami tönkreteheti éjszakai alvását

    Sokan és sokszor panaszkodunk, hogy nem tudjuk kipihenni magunkat éjszaka, állandóan fáradtak vagyunk, nem tudunk aludni. Mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk érdemes szétnézni magunk körül, biztos minden körülmény ideális a pihentető alváshoz?

    Horkol a hálótárs

    Ha valaki más panaszkodik horkolásra, akkor csak legyintünk, vagy jót mosolygunk a dolgon, de ha mellettünk durmol valaki hangosan, mindjárt másként látjuk a dolgokat. A horkolás hangereje a 90 decibelt is elérheti, így nem könnyű aludni mellette. Még ha el is tud aludni valahogy az ember ekkora zajban, bármely pillanatban felébredhet és vége a nyugodt pihenésnek.

    A legegyszerűbb megoldás erre a problémára, ha megkérjük hálótársunkat, hogy forduljon oldalra alvás közben, így talán egy kicsit csendesebb lesz. Ha ez sem szünteti meg a problémát, akkor küldjük el orvoshoz vagy használjon valamilyen horkolásgátló „berendezést“. Abban az esetben, ha semmi nem változik és lehetőségünk van rá, akkor költözzünk másik szobába vagy legalább vegyünk egy füldugót…

    Ha mi horkolunk

    Hát ezt bizony senki sem szereti beismerni, hogy horkol éjszaka. De sajnos előfordulhat, hogy mi vagyunk a leghangosabbak a házban, és ez nem csak másnak rossz, hanem nekünk is, mert felriadunk saját zajunkra. Ami viszont ennél is komolyabb gond az a rossz légvétel miatti oxigénhiány, ami ilyenkor kialakul a szervezetünkben és aminek köszönhetően állandóan megébredünk. A mondást, miszerint sok kicsi sokra megy, mindannyian ismerjük. Az állandó ébredések miatt másnap fáradtnak és elgyötörtnek érezzük magunkat, ami a tartós kialvatlanság miatt állandósulhat és megakadályoz a normális, kiegyensúlyozott életvitelben....

    A folytatást az elmedoktor.hu blogjában olvashatja: 7 körülmény, ami tönkreteheti éjszakai alvását>>

    (elmedoktor.hu   • Blog leírása

    Válogatás érdekes és hasznos blogbejegyzésekből, melyeket olvasva többet tudhat meg az egészséges életmódról, a különféle betegségekről és az egészségügyi újdonságokról.
    Látogatás: 28509 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Archívum

   • Hirdetések