• Egészségszemle
    WEBBeteg blogja

    Kánikula: Másként viselkednek a babák?

    Alvászavarok, megváltozott étvágy, megváltozott szokások: nagy melegben a babák, a kisgyermekek viselkedése, szokásai is megváltozhatnak. Mire számíthatunk? Miben és miért változik meg a kicsi viselkedése? És: hogyan segíthetünk neki?

    Habár a felnőttek nagy meleg idején is a maguk megszokott napi ritmusát igyekszenek tartani, többnyire még ők is változtatnak néhány szokásukon. Például jobban kerülik a napközbeni tömegközlekedést, felesleges jövés-menést, igyekszenek kevesebb programot szervezni, és sokan észreveszik azt is magukon, hogy ilyenkor más az étvágyuk, bizonyos ételeket egyáltalán nem kívánnak, kevesebbet esznek. A babák is pontosan így vannak ezzel:

    1. Étvágy: Átmenetileg kevesebbet esznek, és sokkal szívesebben fogadják a lédúsabb ételeket. A kizárólag anyatejjel táplált babák gyakrabban és többet szopizhatnak, mert így a tej vizesebb “eleje” oltja a szomjukat. A már hozzátáplált anyatejes babák a kánikula idejére visszaszokhatnak az anyatejre, vagy legalábbis főként csak szopizni szeretnének.

    A hozzátáplált babák kevesebbet ehetnek a sűrű, tápláló ételekből és többet a gyümölcsökből.

    2. Nappali alvás: Az elalvás ilyenkor nagyon nehezen mehet, hiszen a lakás párás, meleg levegőjében sokkal nehezebb lehet ellazulni a kicsinek, ezért átmenetileg még az egyébként könnyen és önállóan elalvó babáknak is nehezükre eshet az ellazulás....

    A folytatást a kismamablog.hu blogjában olvashtaja: Kánikula: Másként viselkednek a babák?>>

    (kismamablog.hu)


   • Blog leírása

    Válogatás érdekes és hasznos blogbejegyzésekből, melyeket olvasva többet tudhat meg az egészséges életmódról, a különféle betegségekről és az egészségügyi újdonságokról.
    Látogatás: 35204 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés