• Évszázados tanácsok
    WEBBeteg blogja

    Szépségápolás - Ráncok

       "Betegség esetén, kivált pedig előrehaladottabb korban a szövetek elvesz­tik rugalmasságukat és megjelennek az első ráncok és redők, amelyek leg­inkább a ruhával nem fedett testrészeken, tehát főképpen az arcon mutat­koznak. Eleinte nem feltűnőek és csak egészen közelről való szemlélésnél vehetők észre, később azonban, mikor az arcbőr fonnyadni kezd, egyre mélyebbre szántanak.

    Sajnos, néha aránylag egészen fiatal korban jelent­keznek és nem csoda, ha mindenki arra törekszik, hogy a hervadásnak ezen kétségtelen jeleit eltüntesse és visszavarázsolja a bájos fiatalságot. Fiatal nők néha azért lesznek ráncosak, mert szeretik az arcukat fintorítani, más­kor meg azért, mert minden különösebb ok nélkül redőkbe vonják homlo­kukat. Az igazi mély ráncok azonban rendszerint csak az igazi elvirágzás küszöbén kezdenek mutatkozni, kivált olyanoknál, akik lesoványodtak, akiknél tehát megfogyatkozott a bőr alatt lévő zsírszövet. Egyébiránt köztu­domású, hogy a gond és bánat, nemkülönben a mértéken tul űzött szellemi munka mind nagyon alkalmas arra, hogy barázdákat véssen az ember arcára és homlokára. Bár a ráncok elhatalmasodását tétlenül nézni nem szabad, mégis kétségtelen, hogy az elmúlt ifjúságot visszahozni nem lehet. Legtöbb reménnyel a helyes életfelfogás, a gondtalan életmód és a minden tekintetben való mértékletesség kecsegtet. Ne féljünk a napfénytől és a szabad levegőn való tartózkodástól és gondoskodjunk testünknek fokozot­tabb mértékben való ápolásáról.

    Ha a ráncok sekélyek, helyüket be kell dörzsölni kis Cold-krémmel. Jótékony, simító hatásuk van a toilette-eceteknek is, mert helyrehozzák a bőr rugalmasságát. Némelyek éjjelre tejbemártott ruhácskával borogatják az arcot, mások meg citrom levével dörzsölik be a ráncos helyeket. Nagyon el van terjedve a benzoenek és a myrrhának használata is. Nem tagadható, hogy rövid időre némileg alkalmasak a ráncok eltüntetésére, mert igen finom részecskék lerakódnak a barázdákban és ezeket kevésbé észrevehetővé teszik, hosszabb használatnál azonban izgatják a bőrt és elzárják a faggyú­mirigyek kivezető csöveit.

    A ráncok ellenszeréül legtöbbször a púdert és a sminket használják. Ez utóbbi főleg akkor káros, ha mérgeshatásu ártal­mas alkatrészek vannak benne. Az arc emaillozása, a paraffininjekció és a rugalmas gummiból készült álarc feltevése egyáltalán nem ajánlható."

    (Az egészség enciklopédiája - Dr. Bród Miksa orvos)

    Mit tudunk ma a ráncokról? - Néhány cikk a WEBBetegen:

    A leghatástalanabb ránctalanítók>>

    Fogyókúra: hogyan maradhat feszes a bőrünk?>>

    A botox előnyei és hátrányai>>

    A lézerkezelés segíthet a ráncok eltüntetésében?>>

    Új érvek a ráncok mellett>>

    Bőrünk egészsége - Teszt>>


   • Blog leírása

    Hol tartott az orvostudomány az 1800-as években? Mennyit tudtak az emberi testről, az egészséges életmódról, a gyermek fejlődéséről? Mi volt a gyakorlat a betegségek megelőzésében, gyógyításában? Mik voltak a leggyakoribb betegségek és az elsősegélynyújtás irányelvei? Ezekre és még sok egyéb kérdésre kaphatunk választ sorozatunkban.
    Látogatás: 658955 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés