• öregember nem vénember
    mesterkarika blogja

    Az élhető időskor

     

    A téli időszak nem kedvez az időskorúaknak. A séták, a kertészkedés csak rövid, alkalom szerű elfoglaltságot biztosít a hideg, borús időben. És ez hangulatukat is meghatározza. A mozgás szegény időszak keringési problémákat is felerősíti, és depressziós problémák is előtérbe kerülnek. Kerülhetnek!!! Mert van azért megoldás. Legfőképpen a pozitív gondolkodásmód felerősítése, például vidámabb könyvek olvasása, társasjátékok, szomszédolás, mások segítése. 

    Győrben például Nyugdíjas Egyetemre járunk, ahol minden előadáson 1200 fős létszám van jelen. Itt nem csak az előadás hallgatása, hanem társas élet is folyik. Már az előadások előtt egy órával gyülekezik a nyugdíjas hallgatóság egy kis tere-ferére.  (Én például létrehoztam egy facebook oldalt a http://www.facebook.com/NyugdijasEgyetem?fref=ts                      Nagyon fontos, hogy  az általános (vagy szakirányú) érdeklődés folyamatos fenntartásával, a gondolataink rendszerezésével, vagy akár egy új irányú tevékenységgel fenntartsuk érdeklődésünket. A téli (depressziós időben) én ezt a kertészkedés téli  elmaradása mellett egy blog, a http://www.facebook.com/pages/Kert%C3%A9szked%C3%A9s-m%C3%A1sk%C3%A9nt/125032690888220?fref=ts írásával helyettesítem. Ilyenkor magamat is képezem és mások hasznára is tevékenykedem.

     

     

     


   • Blog leírása

    Felkészülési technikák, az időskori szellemi leépüléssel járó mentális problémák csökkentésére, mellyel nem csak saját magunk dolgát könnyitjük meg,de szeretteink válláról is lényeges terheket veszünk le.Egy módszer, hogy könnyebb legyen az átszállójegyet
    Látogatás: 73004 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés