Generációs mókuskerék

Felkészülési technikák, az időskori szellemi leépüléssel járó mentális problémák csökkentésére, mellyel nem csak saját magunk dolgát könnyitjük meg,de szeretteink válláról is lényeges terheket veszünk le.Egy módszer, hogy könnyebb legyen az átszállójegyet

Minden szülő a legjobbat szeretné adni a gyermekének, az általa is mert világból. Ez legtöbbször és leginkább a tiltásban nyilvánul meg. "Ne csináld ezt, nem szabad, lény óvatos, mert becsapnak,.." És mind, mind a saját életünk kudarcára el nem ért sikereinkre, meg nem valósult álmainkra vonatkoznak. Életünk során ezt az érzést, ezt az érzelmi világot adjuk át gyermekeinknek. Mivel a sok tiltás a gyermekben ellenérzéseket vált ki, ezért szembe fordul a szülő elveivel, mondván, felnőttként ezt én nem így fogom csinálni. De a génekben átörökölt és gyermekként megélt érzelmi töltődést a tudat alatti információként hordozza magában. S bár a születendő gyermekének nem azt a sorsot szánja, amit az ő szülei megéltek (sőt ellenkezőjét), de az átörökölt és tanult érzelmi lerakódások miatt gyermekét ugyan azzal a tiltó nevelési módszerrel irányítja, beleépítve a saját (ellen) érzéseit.  Így érkezünk el újra a szülők, nagyszülők, dédszülők generációs (sikertelenségének) érzés világának átörökítéséhez.

Hogy lehet ebből a legsikeresebben kiszállni?! Úgy, hogy figyeljük saját (belsőnkben) érzelmi megnyilvánulásunkat. Szeretettel megértéssel, elfogadással fordulunk a másik emberhez, mert az igazi szeretet, a mások feltétel nélküli elfogadása!  Elfogadása annak, hogy mindnyájan az univerzum (energia áramlásának) részei vagyunk. Amilyen érzelmeket kiáramoltatunk az univerzumba (környezetünkbe), azok az érzelmek áramolnak vissza ránk. Nem a környezet határozza meg az életedet, hanem te határozod meg a körülményedet. Csak így tudod megváltoztatni az életedet. Csak így tudsz kiszállni a generációs mókuskerékből.

Hozzászólások (1)