Arany öregkor. Végállomás! Átszállás?

Felkészülési technikák, az időskori szellemi leépüléssel járó mentális problémák csökkentésére, mellyel nem csak saját magunk dolgát könnyitjük meg,de szeretteink válláról is lényeges terheket veszünk le.Egy módszer, hogy könnyebb legyen az átszállójegyet

Az időskor beköszöntével, amikor az ember már csak a napi egészségi, mentális problémáinak megélésével, túlélésével foglalkozik, a fontossági sorrend bizony megváltozik(!), mert megérkezik az "átszálló" előszobájába. A földi (ön)elszámolás emlékmezsgyéjén barangol nap mint nap. Lelkiismeretünk kérdéseket tesz fel. És a válasz védi énünket!  Ha viselt dolgaink, tetteink ellenünk szólnak, gondolatunk menekülőutat keresve, a vétett hibáinkat áthárítja másra.  Mivel tudjuk, (érezzük), hogy ez a megoldás nem helyes, újra és újra ezek a kérdések előtérbe kerülnek. Nem tudunk szabadulni a (kínzó) gondolattól.

Hogyan éljük meg ezt a gyakorlatban, az időskor beköszöntével?  Aki harácsoló, fösvény volt élete során, az azzal küzd, hogy valaki meg akarja lopni. El akarja csalni a vagyonát.  (Gondoljunk csak a filmvásznon megjelenő gazdag, fösvény öregre, aki görcsösen rejtegeti párnája alatt a pénzét, még a halálos ágyán is.) (..pedig tudja, hogy odaát már nincs rá szüksége). Bocs, de ne ringassuk magunkat, hogy mi kivételek vagyunk, mertnem kevés ennek a tábornak a száma!

Vajon mi a másik hozzáállású ember szerncséje? Pénzfösvénységért pénzgyötrelmet, szeretetadásért szeretetetélményt! Ez itt a lényeg! Ez az elszámolás alapja. Amit az életed során az univerzumba betettél, azt kapod vissza!

Kedves barátaim, van még egy cseppnyi időnk, hogy a kasszát helyes arányba hozzuk. Hogy békésebb arany öregkornak nézzünk elébe!

Hozzászólások (1)