Bürokrácia

Blog: Egyik kicsi, másik pici - Szerző: kicsipici

Ha nagy leszek és gazdag, első és legfontosabb dolgom lesz egy saját pénzügyi- és jogtanácsadó felfogadása. Olyané, aki óvodások számára is érthető módon szépen lépésről lépésre elmagyaráz nekünk mindent, ami aktuálisan éppen érintheti a családunk pénzügyi helyzetét, illetve jogi formuláit.

 

Apróság, a bölcsődébe munkáltatói igazolás kell (két hónapon belül a második… ? ). Ki is kértem, de azon 2007. február 1. óta GYES melletti munkavégzés szerepel. És pont. Azért azóta történt egy s más… Zsifi születésével elvileg szülési szabadság vette kezdetét, ami 24 hétig tart és idejére terhességi-gyermekágyi táppénz jár. Eddig értem is. Eztán azóta jár a GYED. Ezt is értem. De akkor ki nem ért mit?

   

Szóval, nagy szükség lenne egy kis útmutatásra. Nem érthetünk mindenhez, és itt a nagy kérdés: kell-e értenünk mindenhez? Hát persze, ha talpon szeretnénk maradni. De egy idő után olyan sok lesz a teher, amit már nem lehet cipelni. Van az embernek elég dolga, nem kell, hogy mások feladatait is a nyakába vegye. Pedig de. Saját érdekünkben…

 

Az aprók mindeközben reggeliztek a bölcsiben, ki-ki a maga csoportjában. Újabb vidám reggelen vagyunk túl, én itt már csak statiszta vagyok. Bobó nagyon szépen halad a szobatisztaság felé, minden reggel azzal kezdjük a bölcsődei programot, hogy ráül a wc-re pisilni. Mi tagadás, várom már a pelenka eldobását. Ennél jobban csak a cumisüveg likvidálását várom. Az egész lakás ragad, a pincétől (ja, az nincs) a padlásig (oda pedig nem járunk fel). Hiába a technika, a csöpögésmentes cumisüveg mai napig utópia, legalábbis saját tapasztalataink alapján.

 

A Szubaru és a Ferrari száműzettek. Kitiltattak a bölcsi szobából, mert addig nagyon szépen játszó Bobónk semmi mással nem foglalkozik, csak saját autóival. Nem játszik, hanem tologatja őket. Persze, ez is játék, de csak ez. Nem rajzolt, nem épített, csak tologatott. Így tegnap megbeszéltük, hogy a Szubaru és a Ferrari kint marad a szekrényben, de megnézheti őket, ha mennek az udvarra és jönnek az udvarról. Meglepően hamar sikerült ezt tisztázni, és ma reggel minden ellenkezés nélkül elhelyeztük őket a szekrényben. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen egyszerű lesz.

 

Remélem, ebben a pillanatban is nagyon jól érzik magukat. Az ikrek meggyógyultak, így Zsifi sem lesz ma egyedül. Ő nagyon szépen eszik (kivéve a főzelékeket) és ügyesen, hamar, sírás nélkül, könnyen elalszik ebéd után. Összességében nagyon jól érzi magát a bölcsődében. Nyugodtak vagyunk, jó helyen vannak.