Ez csak valami tévedés lehet

Blog: Egyik kicsi, másik pici - Szerző: kicsipici

Ezt nem hiszem el. Ilyen biztosan nincs. Biztosan.

 

Hazafelé tartottunk Zsifivel a városból, autóval. Egy igen tiszta autóval. Épp azelőtt takarították ki kívül-belül. Mondtam is az autómosóban, hogy ami kaját találnak, fogyasszák egészséggel.

 

Szóval, szép kék autóban hazafelé mentünk, mikor észrevettem, hogy előttünk mindkét irányban rendőrautók állnak. És sebességet mérnek. Pillantás a sebességmérőre: 55 km/h. Hú. Ezt megúsztuk. Gyermekülés szabályos, a biztonsági öv becsatolva (igaz, azt csak akkor csatoltam be, mikor a távolban feltűntek a tányérsapkások). Magabiztosan vigyorogva a kétszer két sávos úton megelőztem a balra lekanyarodni készülő autót. Index jobbra, balra. Ez is megvolt, szabályosan. Közben átmentünk egy zebrán, ám lassítottunk, nem jött gyalogos. Ha jött volna, tuti megállok, mert a barátnőmet ugyanitt a gyalogos át nem engedéséért büntették meg egy hónapja 10 ezer forintra, és még 4 büntetőponttal is megjutalmazták. Szóval, minden rendben. Hadd meszeljék csak a piszok gyorshajtókat.

 

Tányérsapkás integet. Nekem. Ha-ha, én mindent jól csináltam. Úgy tűnik, mégsem mérnek, csak rutinellenőrzés. Vagy keresnek valakit. Akkor hamar mehetünk is tovább, biztos gyorsan felmérik hogy én és a békésen szundikáló Zsifi nem jelentünk veszélyt a világra.

 

Index jobbra, parkolóban megállás. Ablakot lehúzni, övet becsatolva hagyni, hadd lássák, hogy szabályosan közlekedünk. Nem lehet ám csak úgy megfogni!

-         Hölgyem, készítse elő a személyes és a gépjármű iratait, kérem.

Hölgyem előkészíti. Jajj-jajj, a forgalmiban nincs benne a biztosítás befizetését igazoló csekkszelvény. Nem baj, hátha nem veszi észre, nem tűnik túl szemfüles fazonnak. Vagy ez csak a humorérzék hiánya? Ó?

-         Tudja, miért állítottam meg?

-         A papírok ellenőrzése miatt? ? Még jó, hiszen nem csináltam semmit. De fura kérdés. Mégis csak van egy kis humorérzék a tányérsapka alatt?

-         Nem egészen.

Nem egészen? Nem nagyon értem. Akkor miért? Későn kapcsoltam be az övet? Az 55 km/h is büntetendő? Tudtam, biztos volt valahol egy eldugott 30-as tábla!

-         Kamera rögzítette, hogy maga haladt ebbe az irányba, amikor is megelőzött egy balra lekanyarodó autót, amivel nem volt semmi gond. Ám közben áthajtott a gyalogosátkelőn, amelyhez balról gyalogos közelített, és maga nem állt meg.

Gyorsan körbenézek, az biztos, hogy nem hozzám beszél. De akkor kihez? Nincsen itt más senki, csak Zsifi, és ő is alszik. Meg egyébként is, szemmel láthatóan nem több kétévesnél (de még tizenhárom és fél hónaposnál sem), tehát hozzá nem beszélhet. Így csak én maradtam. Hogy mi? Gyalogos? Hol? Ott? Na nem. Kontaktlencse bent van. Ez nem lehet igaz.

-         ?elismeri a szabálysértést?

Mit mondott? Kamera is volt?

Helyzetfelismerésem azért még működik, bármennyire is biztos vagyok benne, hogy ez nem lehet igaz, és mindjárt felébredek arra, hogy Zsifi az éjszaka közepén szomjas és teát kér.

-         Természetesen, igaz a gyalogost nem láttam, de elismerem. ? De miért ismerem el, ha

egyszer nem is csináltam semmit? Ez az egész meg sem történik, mert ez csak álom.

-         Akkor meg tudunk egyezni egy helyszíni bírságban, melynek értéke 10 ezer forint, és a szabálysértésért 4 büntetőpont jár. A csekk 30 napon belül befizetendő.

Tényleg van humora. Csak én egyáltalán nem találom viccesnek. De ez nem baj, az én humorérzékem köztudottan nem valami fejlett. A Brian életét sem bírom. Elismerem, én tehetek róla, de ez az egész akkor sem vicces.

-         ?egy pillanat és hozom a papírokat.

A pillanat elég lassan telik. De tényleg elvitte az iratokat, és a csekk hiányát még csak meg sem említette. Mondtam, hogy nem tűnik túl szemfülesnek. De hogy gyalogos jött volna? Most mégis mi a fenét csináljak? Álljak le vitatkozni? A törvény szolgájával? Ráadásul egy olyannal, akinek még csak humora sincsen?

Felettébb bosszantó. Főleg, miután fél éjszaka nem aludtam, mert azon gondolkoztam, hogy fogjuk túlélni a fűtésszezont ennyi fizetéssel. És tessék, most még ez is. Tízezer forint nagyon tud fájni.

Akkor majd még többet dolgozunk.

-         ? a papírjai, hölgyem. További szép napot kívánok!

Na ne. Az emberismeretem is nulla. Mégis van humora, hiszen aki ezek után szép napot kíván, az csak vicces ember lehet. Hátha a csekk pár perc múlva elporlad. Igen, mire hazaérünk, biztosan hűlt helye.

 

Itthon vagyunk. A csekk nagyon is valóságos. Nagyon-nagyon szomorú vagyok. Meg mérges. De mindegy is. Itt az ideje dolgozni. A mai munka az ördögé.