Nyárutó

Blog: Egyik kicsi, másik pici - Szerző: kicsipici

Az átszokás lezajlott, minden simán ment. Szerintem ez, egy hét után, immáron kijelenthető.

Bobó még azt is mondta valamelyik délután, hogy "holnap is jövünk". Nagyo aranyos, ahogy reggel megy a kis hátizsákjával. Ő úgy döntött, hogy innentől komoly fiatalemberhez méltóan saját Némós hátizsákjába, egyedül viszi a Macit a kisoviba. A Maci mellett szokott még utazni a szintén elmaradhatatlan csőrös pohár, illetve a Szubaru (sárga autó), a Mercédesz (piros autó), a Ferrári (hangot kiadó piros autó) és Herold a helikopter (a Thomasból). (A nevek fonetikusak.) Természetesen a "komoly" holmikat, mint ruházat, pelenka, havi tisztasági csomag, továbbra is az én tsiztem vinni (ha kérné se adnám, mert nehéz). Na meg Zsifit.

Ma reggel Zsifit is beadtam Bobóval együtt. Kevesen voltak még a gyerekek, és kíváncsi voltam, hogy a kisasszony mit szól majd. Olyannyira jól érezte magát, hogy nem is akart velem jönni. Megtalálta a játékokat, szétpakolta őket, majd megcélozta a gyerekeket és tőlük is elszedte, amiről úgy gondolta, hogy neki siokkal nagyobb szüksége van. Ez egy csavarhúzó és egy kalapács volt, egész konkrétan. Mikor indítváníoztam ahazaindulást, kitört az ellenkezés: Bobó azt akarta, hogy hagyjam ott Zsifit is... és Zsifi is ezt akarta. De én voltam az erősebb.

Kezdek reményeket táplálni Zsifi bölcsődés beszoktatásával kapcsolatban. Hátha nem is lesz az olyan rossz... Viccet félretéve szerintem nagyon jó lesz neki a gyerekek közt, pláne, hogy a nyüzsgést szokta meg itthon. Más kérdés, hogy anyukának milyen lesz újra dolgozni.. Ha azt mondom, hogy a hangyák szaladgálnak, azzal keveset mondok. De a felnőtt szó azért már hiányzik. Meg nem is. Az állás egyelőre döntetlen, de nincs mit tenni, alig több mint egy hónap múlva, minden kiderül.

Addig is éppen a gázszerelőt várom, fűtésszezon előtti karbanatartás végett. Plusz fel kell hívnom a villanyszerelőt is, mert elromlott a nappaliban lévő lámpánk, és az éjszakák nyúlásával szükség van rá. Úgyhogy a mindennapok apró-cseprő feladataival telik a mai nap. Még vár ránk egy bevásárlás is. Este találka a kivitelezővel, ami hétfő óta húzódik. De minden napunk olyan sokáig tartott, hogy már nem volt erőnk, plusz ő sem ért rá. Csak bízom a jó hírekben.

Emellett a nyár az utolsókat rúgja, holnaptól hideg lesz és eső. Az építkezés miatt ez még a szokottnál is rosszabb hír, de ha objektív akarok lenni, már csak belső munkák vannak hátra, az mehet esőben is, legalábbis az én hozzá nem értő (nagyon hozzá nem értő)szememmel nézve. Ja, meg a teljes térkövezés, a kerítés, és a terasz burkolása. Jajj, ezek bizony nem belső munkálatok... És még a külső nyílászárók is hiányoznak. A helyzet rosszabb mint gondoltam.