Ahogy kezdődött...

Kórházból jelentem...

2005. év elején kezdődött minden iszonyatos izületi fájdalommal, főleg a térdemben és a bokámban. Ezután sorozatosan jött a többi tünet: láz, súlyveszteség, gyengeség, kimerültség. Mindezt annak tudtam be, hogy hétköznap 12 órát dolgoztam naponta, hétvégén főiskola, és még hétvégi, éjszakai munkát is vállataltam, érthető, hogy kimerült voltam.

Több hónapig ment ez így, előjöttek a nyakamon már fekete foltok, volt hogy lábra sem tudtam állni a fájdalomtól, végül olyan szájfekélyem volt, hogy kizárólag csak vizet tudtam inni, mire kórházba kerültem.

2005. június 2-án lettem először úgy rosszul, hogy összeestem Anyu szeme láttára. Persze hozzáteszem, előtte való nap kezdtem egy új munkahelyen, szóval a legjobbkor jött..

Küldtek mindenfele, kaptam reumatikus gyógyszereket a lábamra, penicilin injekciókat a lázra, de mindig visszajöttek a tünetek, és csak rosszabbodtak. A szájfekélyem miatt kerültem a pécsi szájsebészetre, rengeteget vizsgáltak, és végül ott tanácsolták, hogy haematológushoz kellene fordulni, mert ez immunbetegségre utalhat.

2005. június 6-án már a pécsi II. Belgyógyászaton feküdtem (ekkor még Siklóson laktunk). Enni egyáltalán nem tudtam, csak víz és ice tea volt, amit befogadott a szám, minden mástól elképesztően fájt!

Egyből csontvelő biopsziát csináltak. Hihetetlen fájdalmas volt, végig ordítottam, káromkodtam az egészet, egyedül mozdulnom nem volt szabad! Csodálkozom még a mai napig is, hogy ekkora fájdalom mellett hogy voltam rá képes!!! Az eredményekből kiderült egyértelműen, hogy SLE (Lupus) betegségben szenvedek, egyből elkezdték a szteroidos kezelés, Medrol formájában.
A biztos diagnózis végett bőrklinikán is jártam, ahol bőrbiopsziát csináltak a nyakamon, természetesen ez is alátámasztotta az SLE-t.

Egy hét haematológia után egy hét immunológia következett. Ott kaptam Imurant is a szteroid mellé. Szerencsére az eredményeim folyamatosan javultak, és haza is engedtek. Több hónapba telt, mire fizikailag - és főleg lelkileg - összeszedtem magam. Ez idő alatt bezárkózva ültem csak a számítógépem előtt, és csak az internet kötött össze a külvilággal. Senki mással nem beszéltem, csak Anyuval és Öcsémmel.

A munkámat természetesen elvesztettem, egyelőre nem voltam képes dolgozni, se tanulni (éppen a jogsi szerzés közepén jártam).

Közben voltam jobban is, rosszabbul is... A leges-legnagyobb hibát ott követtem el, hogy nem szedtem rendszeresen a gyógyszereket, az Imurantól kihullott rengeteg hajam!!! Akkor persze még nem gondoltam, hogy jelen helyzetben ez a legkevesebb, amit el kellett volna viselnem.

Következett 4 év hullámvölgy, jól is voltam, meg nem is... Nem volt betegségtudatom, nem vigyáztam magamra eléggé. Egyszerűen nem voltam képes felfogni, megértetni magammal. hogy ezzel együtt kell élnem, és nagyon vigyázni kell!

Hozzászólások (0)