• Pcos

    WEBBeteg - Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    Az utolsó menstruációm napja hónapokkal ezelőtt volt. Fogamzásgátló tablettát szedtem, a legutolsó menstruációm után hagytam abba. Az egyik helyen azt mondták, hogy várjak, ilyen előfordul a gyógyszer elhagyása után, illetve a cytológiai eredményem is rendben volt, a másik helyen azt állapították meg, hogy PCO szindrómám van. Ilyenkor mi a teendő?
    Papp Ildikó - szakpszichológus, Cserges Enikő - szakpszichológus
    Már 300 évvel ezelőtt leírta egy angol orvos a depresszió és a diabétesz összefüggését: Thomas Willis szerint a diabétesz hosszan tartó szomorúság és keserűség eredménye. Azóta már kimutatták, hogy az emocionális stressz valóban növeli a vércukorszintet és a vizeletben is cukorürítést idézhet elő.
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal-szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegségről van szó.
    Oxygen Medical
    A fokozott szőrnövekedés okozta kellemetlenség sajnos csak átmenetileg orvosolható a szőrtelenítési eljárásokkal, ugyanis a probléma mögött hormonális okok állnak. Dr. Katona Evelin, az Oxygen Medical endokrinológusa a hirzutizmus okairól, kezelési lehetőségeiről beszélt.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    Egy új kutatás eredményei alapján a szakértők feltételezik, hogy a D-vitamin-hiány nagymértékben hozzájárul a policisztás ovárium szindrómával (PCOS) összefüggésbe hozható hormonális egyensúlyzavarhoz.
    Budai Endokrinközpont
    A PCOS gyakori probléma, melyet főleg a fogamzókorú nőknél diagnosztizálnak. Tünetei igen szerteágazóak és sokszor hétköznapiak, így nem mindig figyelnek fel rá.
    otvenentul.hu
    A policisztás petefészek szindróma (PCOS) a leggyakoribb női endokrin – hormonrendszert érintő – betegség, a fogamzóképes korban levő nők 5-10 százalékánál, más adatok szerint 10-20 százalékánál diagnosztizálható.
    Papp Ildikó - szakpszichológus, Cserges Enikő - szakpszichológus
    A PCOS és az inzulinrezisztencia egy olyan tünetegyüttes, mely egyre gyakoribb a fiatal felnőtt nők körében, és amely manapság az egyik leggyakoribb vezető női meddőségi ok. Hogyan kezelhető? Milyen terápiás lehetőségek léteznek?
    Budai Endokrinközpont
    A PCOS, vagyis a petefészek cisztásodása gyakori probléma a nők körében, melynek számos negatív egészségügyi vonzata van, ráadásul előfordulhat, hogy a párkapcsolatra sincs jó hatással. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a betegség kezelési módszereit ismerteti.
    WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
    Sorstársak összefogásának eredménye a PCOS Szívügy Alapítvány 2007-es létrejötte. Babára hiába vágyó nők a mozgatórugói, akik azt tűzték ki célul, hogy minél többen ismerjék meg a négybetűs kórt, és főleg kezelésének módját, lerövidítve a sikertelen próbálkozások, a félrekezelések idejét és lehetőségét.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!