• A fülhallgató zavarja a szívritmusszabályzókat

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az MP3-lejátszók fülhallgatói közvetlen közelből, 2-3 centiméteres távolságból megzavarhatják a beültetett szívritmusszabályzókat és defibrillátorokat, állapították meg bostoni szakemberek.

    Kutatásaik szerint a ludas a fülhallgatók neodímium mágnese, ez zavarja meg a létfontosságú műszerek működését. A neodímium vasbór ötvözete az egyik legerősebb állandó mágnes.

    Hirdetések

    A kutatás eredményeiről vasárnap számoltak be az amerikai szívgyógyász egyesület konferenciáján.

    Vigyázzon az ismerősökre, családtagokra is!

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szakemberek azt tanácsolják, hogy akinek beültetett szívritmusszabályzója van, az ne hordjon a zsebében vagy a mellén MP3-füllhallgatót. "Hozzátartozók és barátok fülhallgatóval a fülükben ne hajtsák a fejüket pacemakeres páciens mellére" - intenek a szakemberek.

    Viszont nem okoznak problémát a szívritmusszabályzók számára az olyan hordozható elektronikus eszközök, mint az iPod, a bluetoothos fejhallgatók, az iPhone, az elektromos melegítő takarók vagy a repülőtéri kézi fémdetektorok.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A koleszterinszint mérése

    A VLDL, LDL, összkoleszterinszint növekedés és a HDL szint csökkenés fokozza az érelmeszesedést és az ezzel összefüggő betegségeket, mint szívinfarktus, stroke, érbetegségek kockázatát. Ezért is fontos a koleszterin szint mérése.

    Káros-e az elektroszmog?

    Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk az elektroszmog fogalmáról, és számtalan egymástól eltérő véleménnyel találkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy van-e egészségkárosító hatása vagy nem kell tartanunk a technika rohamos fejlődésének következményeitől.

    Betiltott két mágneses játékot a fogyasztóvédelmi hatóság

    Komoly veszélyt jelenthetnek egyes mágneses játékok, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szakembereinek vizsgálata alapján a vizsgált 10 játék közül két termék forgalmazását megtiltották, mert súlyos sérülést okozhatnak.

    A szívroham következményeinek kezelése őssejtekkel

    Francia kutatók új módszert dolgoztak ki a szívroham következményeinek őssejtekkel való kezelésére: a szív fölé beültetett mágnes segítségével vonzzák oda a vasoxidos nanorészecskékkel kezelt őssejteket a károsodott szívizomhoz.

    Életmódtanácsok pacemakeres betegeknek

    A nyári hónapok általában megteremtik a pihenés és kikapcsolódás lehetőségét sokak számára, azonban az egészségügyi problémákkal küszködőknek ebben az időszakban, az önfeledt feltöltődés közben is több dologra kell ügyelniük. Különösen igaz ez a szív- és érrendszeri panaszokban szenvedők esetében, akiktől a szélsőségesen meleg időjárás még nagyobb odafigyelést kíván meg.

    Az MP3 halláskárosodást okoz

    A fiatalok 20 százalékának van olyan jellegű halláskárosodása az MP3 lejátszók miatt, ami normális esetben csak idős korban jelentkezik - hívták fel a figyelmet német orvosok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.