• Elsősegély, sérülések

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Marsi Zoltán, elsősegély-szakoktató
    2017-09-14 17:25
    Elsősegély
    Hiába állnak rendelkezésünkre jól képzett baleseti sebészek, gyakran előfordul, hogy már a kórházba érkezés előtt szükség van elsősegélynyújtásra. A Newsweek című hetilap összefoglalta a leggyakrabban elkövetett elsősegélynyújtási hibákat, illetve hogy mit tegyünk helyettük.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-11-21 13:11
    Bárkivel előfordulhat, hogy környezetében valaki szívinfarktust kap, vagy éppen ő maga szenvedi el azt. Nem árt tisztában lenni az alapvető szabályokkal, hiszen ilyen esetekben perceken múlhat az ember élete.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus, acsgabordoki.hu
    2017-10-31 04:27
    A sérülések legjelentősebb része otthon, ott is a konyhában vagy barkácsolás közben történik. Szerencsére ezek többnyire könnyű sérülések, de bármikor találkozhatunk súlyos, akár életveszélyes esettel, ilyenkor a profi elsősegély rendkívül fontos.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó gyógyszerész
    2017-10-23 05:21
    Ha lázasak vagyunk, gyógyszert veszünk be, hogy azt csökkentsük. Ezt mindenki tudja. Azt azonban kevesen tudják, hogy egyes esetekben ha gyógyszert veszünk be, lázasak lehetünk. Hogy is van ez pontosan?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2017-10-21 13:11
    Kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor a közelünkben tartózkodó cukorbeteg hirtelen rosszul lesz. Mit kell ilyenkor tenni? A legtöbb ember megijed, pedig csak akkor tudunk hatékonyan segíteni, ha nem esünk pánikba. A hirtelen kialakuló szövődményeknél laikusként is hathatósan tudunk elsősegélyt nyújtani.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
    2017-10-06 05:21
    Főként a szüret utáni időszakban emelkedik jelentősen a mustgáz(szén-dioxid-)mérgezés veszélye. A közhiedelemmel ellentétben, ha a kézben tartott gyertya lángja nem alszik el, az sem garancia arra, hogy nincs a pincében halálos koncentrációjú mustgáz.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus, gyermekgyógyász
    2017-10-03 05:21
    A mindennapi életünk során könnyen szerezhetünk olyan sérüléseket, melyek később elfertőződhetnek. Az ilyen fertőzések neve a tetanusz vagy más nevén merevgörcs, amely a vázizmok tartós, görcsös megfeszülésével jár.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2017-09-15 16:04
    A kisgyermekek kíváncsiságuknál és életkoruknál fogva igen gyorsan és váratlanul bajba kerülhetnek. Bennük van a felfedezni vágyás késztetése, de a veszélyérzetük még nem alakult ki. Mi felnőttek viszont sokszor apró elővigyázatossággal megelőzhetjük a baleseteket.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2017-09-14 16:04
    Vérömleny, más néven véraláfutás vagy hematóma akkor keletkezik, ha a sérült érből vér lép ki a szövetekbe. Hematóma a legkülönbözőbb helyeken alakulhat ki, például a szemben, a térdben, a fejben, vagy terhesség során az anyaméhben.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Jóna Angelika
    2017-09-14 13:11
    Minden évben több száz olyan mérgezés fordul elő Magyarországon, amit növények idéznek elő. Kertjeinkben, a természetben és a szobanövényeink között is több olyan akad, amelyek veszélyeiről jó, ha tudunk.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!