• A WEBBeteg.hu főszerkesztője lett 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere

    WEBBeteg szerkesztőség
    Szerző:
    WEBBeteg

    A szakértőkből álló zsűri a beküldött pályázatok alapján Sztankó Péternek, a WEBBeteg.hu főszerkesztőjének ítélte oda a 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere címet. A díj átadására 2012. február 16-án, a Marketing, public relations és reklám az egészségügyben XV. Országos Konferencián került sor.

    A pályázatot, a Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közhasznú Egyesület (NEEK) hirdette meg. A díjra olyanok pályázhattak, akik 2011-ben a legtöbbet tették az egészségügyi kommunikáció (marketing, public relations és reklám stb.) elmélete és gyakorlata terén.

    Hirdetések

    Sztankó Pétert, aki 2008 évi megalakulása óta főszerkesztőként vezeti a WEBBeteg.hu egészségportált, a Magánorvosok Országos Szövetsége jelölte a díjra. A WEBBeteg főszerkesztőjeként az egészségügyi portál szerepének, célkitűzésének és szakmai hitvallásának kialakításában jelentős szerepet játszott a megalakulástól kezdve a mai napig.

    A Sztankó Péter által vezetett portálok (a WEBBeteg.hu és társportáljai: KamaszPanasz.hu, Egészsegfigyelo.hu) működésük során betegedukációs kampányaikkal szemléletformáló szerepet töltenek be a magyar lakosság egészségtudatosságát tekintve. A portálok látogatottsága, olvasóinak száma évről évre dinamikusan nőtt, így az általa közvetített információk ma már havonta egymillió ember attitűdjére vannak hatással.

    Az orvosilag hiteles tájékoztatás egyaránt hasznos az egyénnek és a társadalomnak is, hiszen segíti a betegségek diagnosztizáltsági szintjének növelését és a kezelések, terápiák hatékonyságának növelését, a szövődmények csökkentését. A prevencióval, és egészséges életmóddal kapcsolatos cikkek is fontos szerepet játszanak az oldalakon, amelyek társadalmi hatása ugyancsak nem elhanyagolható.

    A WEBBeteg számokban

    • Havi 1 millió látogató,
    • 11 000 cikkből álló tartalom,
    • 60 000 megválaszolt kérdés a magyar piac legnagyobb és leggyorsabb orvos válaszol rovatában,
    • 43 000 e-mailben elérhető regisztrált hírlevéltag,
    • 3700 Facebook profilon keresztül elérhető rajongó.

    További információ: www.neek.hu, www.euuzlet.hu/kommunikacio

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    Még az orvosok is tanulják az elektronikus receptek felírását, de indul a lakosság részletes tájékoztatása is az e-egészségügyről.

    Országos népegészségügyi program indult

    Az alapellátás, a népegészségügy, a betegbiztonság és környezet-egészségügy átfogó módszertani fejlesztése érdekében indult országos program 11,43 milliárd forintos uniós támogatással.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.