• Daganatok - Élet betegséggel

   • Cikkek

    WEBBeteg - Dr. Molnár Katalin, onkoradiológus
    2017-06-04 20:23
    Az anyajegy változása mindig figyelemre méltó, de teljesen ép bőrön is kialakulhat az egyik leggyakoribb bőrdaganat, a malignus melanoma. Mire számíthat, ha rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak Önnél?
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
    2017-05-10 13:10
    A daganatos betegségen átesett, tünetmentes betegeknek bizonyos időközönként, előre meghatározott rendszer szerint konrtollvizsgálatokra szükséges menni. Az alábbiakban a gyógyult vastagbéldaganatos betegek számára szeretnénk néhány hasznos tanáccsal, információval szolgálni.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2017-05-10 07:38
    A Zollinger-Ellison-szindróma gyomor-bélrendszeri fekélyképződéssel járó megbetegedés, amelynek oka az emésztőrendszerben kialakult gasztrint termelő tumor, a gasztrinóma.
    VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda
    2017-04-10 20:11
    Sokszor esik szó a daganatos betegségek gyógyításáról, új kezelési lehetőségeiről. Érdemes azonban észben tartani a régi igazságot: a legjobb gyógymód a megelőzés. A rizikótényezők csökkentésével, kiküszöbölésével a daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne. Ezért a személyes felelősség az egészséges életmód kialakításában tematikával szervezett konferenciát a Magyar Rákellenes Liga, ahol a megújult Európai Rákellenes Kódexet is bemutatták.
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2017-03-24 11:25
    Egy nyíregyházi orvos nem fogadta el, hogy tehetetlen az orvostudomány, amikor a daganatos betegeknél áttétek jelennek meg a hashártyán, majd szétszóródnak a hasüregben. Dr. Tóth Lajos Barna, osztályvezető főorvos hazánkban elsőként, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban végezte el a speciális operációt hasüregi daganatos betegen.
    Rákgyógyítás
    2017-02-21 05:21
    A gyógytornát a köztudatban olyan mozgásformaként tartják számon, amelyre elsősorban a balesetet szenvedett embereknek vagy a mozgáskorlátozottaknak van szükségük. Valójában viszont sok más betegségben, így a rákkal való küzdelemben is nagy segítséget tudnak nyújtani a szakképzett gyógytornászok.
    Otvenentul.hu
    2017-02-19 09:41
    Ötven éven felül, a menopauza után a nőknek több egészségügyi probléma lehetőségével szembe kell nézniük. Csokorba szedtük a négy leggyakoribb, ebben a korban a nőket érintő betegséget és azok tüneteit, illetve figyelmeztető jeleit.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Orvos szakértő: Dr. Méhes Gábor
    2017-02-17 09:41
    A prosztatából vett szövetmintákat speciális előkészítés után, mikroszkóp segítségével vizsgálja meg a patológus, az eredményt patológiai lelet formájában küldi meg a kezelőorvosnak. A leletben leírt információk határozzák meg a beteg kezelésének lehetőségeit. Az alábbi kérdések és válaszok segítenek abban, hogy megértse a leletein található orvosi információkat.
    WEBBeteg - Dr. Molnár Katalin, onkoradiológus
    2017-02-13 13:11
    Világszerte az egyik leggyakoribb daganattípus a béldaganat. A vastagbél alsó 20 cm-es szakasza a végbél, a legalsóbb 4 cm pedig a végbélnyílás. Ez onkológiailag tehát 3 különböző betegséget jelent. A vékonybéldaganatok előfordulása meglehetősen ritka.
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2017-02-12 17:07
    Nincs időnk az egészségünkre, azonnali megoldást várunk, általában ezért kezdünk öngyógyításba, sajnos leginkább akkor, amikor nem kellene – véli dr. Bélteczki János aneszteziológus. A felgyorsult világ, vagy éppen az egészségtudatosság hiánya áll a háttérben?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!