Fogamzásgátlásról egymásközt

Ki, hogyan, miként?Sokféle módszer létezik.Megszakítás, naptár-módszer, óvszer, tabletta, hüvelygyűrű, spermicidek. stb.
De vajon kinek, melyik megoldás a legmegfelelőbb, legbiztonságosabb?Gyere, mondd el,oszd meg a Te tapasztalataidat!Legyünk együtt fel

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Symicia

Hozzászóló: liz100, 2011-06-13 18:24
Válasz erre: Melluss, 2011-06-20 19:16
Valaki szedett már ilyen fajta fogamzásgátlót? Én most fogom elkedzeni kb. 20án. Előtte el kellett mennem vérvételre, mert azt trombózisra hajlamos emberek nem szedhetik (doki mondta). Remélem, hogy nem lessz semmi változás miután elkezdem szedni.:)

Hízás

Hozzászóló: ulino, 2011-06-10 14:15
A szőrösödéshez nem sokat tudok hozzátenni, de a hízásról annyit, hogy már két éve szedek fogamzásgátló tablettát, és ez alatt az idő alatt sikeresen fogytam is. Egyébként hízékony alkat vagyok, de nem a tablettától, hanem a finomságoktól. :)

Mamutnak

Hozzászóló: cirmoskarmos, 2011-02-19 13:23
Igen, igaz, hogy a mai tabletták már biztonságosak. Ezt meg fogod látni, ha felkeresed ez ügyben a nőgyógyászod, ő a neked legmegfelelőbbet fogja felírni, és ellenőrizni is fog, úgyhogy nem lesz semmi gond.

félek a tablettáktól

Hozzászóló: mamut, 2011-02-08 19:47
Válasz erre: ulino, 2011-06-10 14:15
Valóban igaz, hogy a mai tabletták már nem borítják fel a hormonháztartást?Én még mindig félek a hízástól, meg a szőrösödéstől!

igen

Hozzászóló: Méh25, 2011-02-08 16:00
Hát szerintem aki tartós kapcsolatban él a mindenképp használjon gyógyszert, mert ma már azért jóval kevesebb hormonokkal dolgoznak a gyógyszergyártók.

szia

Hozzászóló: Tudatlanka18, 2011-02-05 20:48
Én is autoimmun beteg vagyok soha nem volt gondom a gyógyszerrel sztem nem függ összea kettő!

Volina

Hozzászóló: banika, 2011-02-02 17:13
Mostanában többször gondolkoztam azon, hogy lehet mégis jó lenne fogamzásgátlót szedni az óvszer helyett. Nézegettem a neten, és a Volina gyógyszerről jókat hallottam/olvastam. Szed valaki ilyet? Mik a tapasztalataitok?

Abortusz

Hozzászóló: Méh25, 2011-01-13 01:43
Volt idő amikor én is a naptár módszert használtam és nem jött be,viszont akkor még túl fiatal voltam egy gyerekhez. Így egy abortusszal a hátam mögött,döntöttem úgy hogy csak tabletta.Azóta van egy kisfiam,akit terveztem és minden simán ment, hiszen a gyógyszer abba hagyása után már a 2. hónapban teherbe estem.Aztán jött a szoptatás és az idő alatt is szedhettem tablettát ami nem okozott semmiféle problémát.Ma is tablettát szedek.Mert így nem csak én érzem magam biztonságban de a pasimnak is jobb.

Tabletta vagy óvszer?

Hozzászóló: banika, 2011-01-10 14:20
Válasz erre: banika, 2011-02-02 17:13
Én 10 éve, 16 évesen szedtem közel 3 évig fogamzásgátló tablettát, és akkor nagyon örültem neki, mivel mindig is nagyon görcsölős voltam és a szedése alatt ez teljesen megszűnt. Mostanában amikor nagyon görcsölök mindig azt kívánom bárcsak megint szedném... Anno azért hagytam abba, mert meghíztam, ami persze nem biztos hogy a tablettától volt, és nem akartam tovább terhelni vele a szervezetem. Azóta óvszert használunk a párommal, aki még mindig ugyanaz ! :D Már várjuk azonban azt az időszakot, amikor az óvszert is elfelejthetjük, de a baba-projekttel várunk még egy picit. Manapság sok mindent lehet hallani arról, hogy a mai tabletták egyáltalán nem károsak stb., de azért szedésükkel csak idegen anyagot juttatunk be a szervezetünkbe. Már kétszer volt az utóbbi években cisztám is, szerencsére nem volt komoly. Halottam és a nőgyógyászom megerősítette, hogy a tabletták csökkenthetik a ciszták kialakulását. De most csak ezért szedjem? Igazából nem tudom, hogy fogok-e még valaha is fogamzásgátlót szedni.

tabletták között is nagy különbség lehet

Hozzászóló: nus, 2011-01-08 21:13
Én közel 10 éve, 20 éves koromban szedtem az első fogamzásgátló tablettámat. Majd utána volt, hogy évekig semmit. Gyakran váltottam, de maximum 1,5 évig szedtem egyfajta gyógyszert, mert soha nem voltam igazán megelégedve, mindig volt valami kellemetlen mellékhatás. Úgy kb. egy éve, több év hagyományos védekezés (óvszer) után úgy döntöttem, újra megpróbálom a tablettát. Már így utólag belegondolva, nem a megfelelőt. Igaz, hogy a mai tabletták, már nem olyan veszélyesek, mint régebben, de azért van a piacon olyan, ami elég erős hormontartalmú. Iszonyatosan rosszul voltam az elején, az első pár szem annyira letaglózott, hogy az ágyból sem tudtam kikelni. A tájékoztatóban írták, hogy a kezdeti tünetek szűnnek majd, de még fél év után is volt egy-két mellékhatás, ami nem akart múlni. Állandó mellfeszülés, rosszullét, nyomott hangulat. Már majdnem megint ott tartottam, hogy abbahagyom az egészet, és belátom, hogy nem nekem való ez a módszer, de az orvosom egy másik, gyengébb hormontartalmút javasolt. Azóta minden oké, szinte az első héten elmúlt az a sok kellemetlenség, amivel hónapokig „szenvedtem”.