• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        567

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szerzett általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban volt szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgázott a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezette.


        • 1990-től Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülészet-nőgyógyásza és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktus.


        • 1990-től Marcali Városi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán, osztályvezető főorvosa.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezik.



        Társasági tagságai:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezése.



        2009-ben munkatársai segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusain rendszeres előadó.



        Speciális területei:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelése: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: http://www.belvarosiorvosicentrum.hu/nogyogyaszati-szakrendeles;



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Elnézést a megkésett válaszért, valószinü gépemmel van baj. Ön, valóban egy "kényszerhelyzetben" van és a mütét szükséges , mert a korrekt választ csak a mütét során eltávolitott anyag szövettani feldolgozása adhatja meg. Valószinü dermoid cystáról lehet szó, a petefészek rosszindulatu elváltozásainál szabad hasüri folyadék is ábrázolódik, de erről a lelet nem tesz emlitést. A novemberi időpontot igyekezzék megsürgetni kezelőorvosánál. Minden jót kivánok! Üdvözlettel: Dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Mindenek előtt, egy alapos endokrinológiai kivizsgálást tartanék célszerünek / pajzsmirigy, mellékvese elsősorban / . A változókori panaszok kezelése és beállitása mindenkor egyéni kell, hogy legyen és ezt részletesen beszélje meg kezelőorvosával. A változókor nem betegség, hanem állapot, igy folyamatosan változhatnak a tünetek is és egyben ezek kezelésére hivatott gyógyszerek. Ebből következik, hogy ugy a barárcserje , mint a Premens alkalmazható ugyan, de hatásukat egyénileg kell kipróbálni. A steroid valóban " kétélü fegyver ", de végszükség esetén aklamazni kell. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönböm levelét.Kérdésére válaszolva létezik injectió és van hormontartalmu spirál is, melyek nem tartalmaznak oestrogent. Kezelorvosával kérem konzultálja meg a kérdést, mert pl. az injectiót 3 havonta kell beadni és ezidő alatt jelentkező mellékhatások nehezen befolyásolhatóak. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az Esmya kura során valóban előfordulhatnak vérzési rendellenességek, a vérzés kimaradást/, főleg, hogy vérvétel alkalmával a bélta HCG szint a terhességet kizárta/ . Rendetlen vérzés esetén az egészségügyi curettage lehetősége is felmerülhet. A myomáról nagyon nehéz véleményt mondani, kezelőorvosának abban igaza van, hogy csak a mütét során dőlhet el, hogy a myoma eltávolitása során mennyire sérül a méh ürege, ezért a mütét megfontolandó. Tekintettel az Ön korára, lehetőleg kerülni kell a méheltávolitást. Üdvözlettel: dr.ÍKiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A HPV és Ureaplasma is nemi uton terjed , ez a közös bennük. Az Ureaplasmát valóban külön kell kezelni azythromicin alapanyagu gyógyszerrel és a partnert is kezelni kell. A HPV 18-s virus eléggé agressziv, ezért az Ön esetében a Cyntec Plus vizsgálat is ajánlott, mely a virus invazivitási hajlamát jelzi. A HPV tipizálást fél évente ismételni kell és a HPV védőoltáson is érdemes elgondolkodni. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: Levelét köszönöm, észrevételei helytállóak, az Ureaplasma valóban huigyuti panaszokat okozhat.
        Tisztelt Hölgyem ! Javaslom, hogy otthon reggeli első vizeletből végezzen terhességi tesztet. Ha ez negativ /egy csik / akkor javaslom a nőgyógyászati vizsgálatot a vérzés tisztázására és hüvelyi ultrahang vizsgálatot is. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A pajzsmirigy müködés folyamatos ellenőrzése valóban rendkivül fontos. A nőgyógyászati vizsgálatot a cukorterheléssel és Insulin resistentia /IR / vizsgálattal lehetne kiegésziteni, itt ,nagyon fontos a HOMA index meghatározása is. Ha vérzése jelentkezne akkor a 3. 11. és 21 napon vett vérből / hormonpanell: FSH,LH,Prolactin,Oestradiol,Progesteron, Tesztoszteron / un. ciklusdiagnosztikát érdemes végeztetni. Ezek tisztázása után a későbbiekben a hormonalis fogamzásgátlás is szóbajöhetne. Mindent jól gondol és csinál, nagy probléma nem lehet és a "betegségtudat " kialakulását kérem igyekezzék elkerülni. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem! Az ismertetett helyzet eléggé kényes, ezért 3 nap mulva nem árt egy otthoni terhességi teszt elvégzése sem,a biztonság kedvéért. Véleményem szerint kicsi az esélye a fogantatásnak. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban,csak a szövettani feldolgozás adja meg a pontos választ,de a fibroadenomák ultrahangos képe is eléggé ismert így kérem,ne aggódjék. Az érettség a jóindulatú elváltozásoknál is van. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A spirál / felhelyzést követő 1-2 hónapban/,mint "idegentest" szerepel a méh üregében, egészen addig, mig a spirál hozzá nem idomul a méh üregéhez. Ez a folyamat okozhat vérzést, görcsöket is. Ha a továbbiakban is fellépnek ezek a panaszok, akkor a spirál eltávolitása javasolt. A spirál jelenlegi helyzetének tisztázására mielőbbi hüvelyi ultrahang vizsgálatot javaslok. Jó hir, hogy a cytológia negativ lett, a szeptemberi kontroll fontos és addig a spirál sorsa is eldőlhet Felhelyezésnél a spirál "szárnyai" nagyrészt a méhfenékre simulnak fel, igyekezvén elzárni a petevezetők nyilásait, illetve a petebeágyazódást. Üdvözlettel: dr. Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Évente, 1-2 akalommal meg lehet tenni, hogy a körülményeknek megfelelően a tabletta szedésében nem tartja be a 7 napos szünetet. Tanácsom az, hogy bármilyen tabletta szedési folyamatot" megzavaró" események miatt, azonnal alkalmazzanak kiegészitő védekezést / óvszer, megszakitás/ stb.. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A hasmenés, a rendszertelen gyógyszert,szerszedés egyaránt a hormonszint csökkenéséhez vezet,ezért,ahogy Ön is helyesen írja kiegészítő fogamzásgátló módszert kell alkalmazni ilyenkor. A fogantatás lehetősége fennáll,ezért egy terhességi teszt végzését javaslom,a biztonság kedvèèrt. Üdvözlettel: dr.Kiss
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, szedje tovább az emlitett fogamzásgátlót. Az Ön által leirt un. közti vérzés abból adódhat, hogy minden fogamzásgátlóval egy mesterséges hormonszintet hozunk létre a vérben, igy nemcsak a petefészek nem termel petesejtet, de a méhnyálkahártya felépitése is megváltozik , igy a szünet alatt jelentkező "menstruáció" jellege is meváltozhat . A 6 órás időeltérés nem játszhat szerepet, de valóban a jelszó: Rendszeresen és lehetőleg azonos időben ! Üdvözlettel: dr.Kiss,
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, fogadja el kezelőorvosa javaslatát. A szakma szabályai szerint hozta meg döntését nőgyógyásza. A méhszáj polyp valóban nagyon hosszu ideig jóindulatu elváltozásnak tekinthető, de növekedése folyamán nem lehet tudni, hogy mikor képződnek, főleg a polyp eredésének környezetében atypusos / malignus sejtek, ezért korrekt eljárás a kiegészitő eü. curettage és az igy nyert kaparék maradéktalan szövettani feldolgozása. Az aneurismára valóban vigyázni kell, de napjainkban az anaesthesiológus orvosok számára nem jelent megoldhatatlan feladatot, a helyes érzéstelenités kiválasztása Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, holnap helyezze fel a gyürüt és használja folyamatosan. Ha kezdetben pecsétlő jellegü vérzést észlelne, ne ijedjen meg a folyamatos gyürühasználat mellett ez meg fog szünni. Van már forgalomban fogamzásgátló tapasz is, kérem nézzen utána az interneten. Üdvözlettel:dr.Kiss.