• Dr. Kiss György

        Szülész-nőgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        578

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Munkahelyek, szakmai gyakorlat, végzettség:




        • A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1969-ben szerzett általános orvosi diplomát.


        • A Dombóvári Városi Kórházban volt szülész-nőgyógyász.


        • 1973-ban szakvizsgázott a POTE Női Klinikán.


        • 1983 és 1990 között a TESCO keretén belül Algériában egy járási székhely 60 ágyas szülészet-nőgyógyászati osztályát vezette.


        • 1990-től Pécsett, az Egyesített Egészségügyi Intézményben szülészet-nőgyógyásza és a Kórház-Rendelőintézeti egység keretén belül a POTE Női Klinikán adjunktus.


        • 1990-től Marcali Városi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán, osztályvezető főorvosa.


        • 2010-ben tettem szakvizsgát a Nemzeti Vizsgabizottság előtt fizioterápiából.



        Ultrahang diagnosztikából A és B képesítéssel is rendelkezik.



        Társasági tagságai:




        • Magyar Orvosi Kamara


        • Magyar Nőorvos Társaság


        • Magyar Endoszkópos Társaság


        • Magyar Ultrahang Társaság Rendszeres résztvevője az évenként tartott Ian Donald nemzetközi Ultrahang kurzusnak.



        2001-ben megjelent „Sürgősségi Ellátás a szülészet-nőgyógyászatban” c. könyvben értekezése.



        2009-ben munkatársai segítségével a Marcaliban található termálvizet nőgyógyászati betegségekre hatásos gyógyvízzé nyilvánították.



        Konferenciákon, kongresszusain rendszeres előadó.



        Speciális területei:




        • női orgazmus zavar kivizsgálása, kezelése


        • G-pont feltöltés


        • menopauza kivizsgálása és kezelése


        • hüvelyi UH



        Rendelése: Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet



        Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32



        Honlap: http://www.belvarosiorvosicentrum.hu/nogyogyaszati-szakrendeles;



        E-mail cím: [email protected]



        Rendelési idő: Szerda 9:00-12:00, Csütörtök 16:00-20:00, Péntek 15:00-19:00

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Kiss György legutóbbi válaszai
        Tisztelt Hölgyem ! Többszörös hasi mütéteken átesett nőknél is sikeres szülésekről és egészséges babákról tudunk. Valóban, Ön az előzetes mütét miatt fokozott figyelmet és terhesgondozást igényel, sőt a 30-32. hét után a folyamatos kórházi megfigyelést sem tartanám kizártnak. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kezelőorvosa, nagyon helyesen a lepény kialakulásáig / 14-16 hét / a terhességért felelős sárgatestet táoogató Progesteront irta fel Önnek.Ezzel a sárgatest zavartalan müködését és a fenyegető vetélést igyekszünk elkerülni a kora terhességi időkben. A Dopegyt és a Betaloc további szedését pedig a családorvosával, illetve a gyógyszerek szedését indikáló Kollegával kellene mielőbb egyeztetnie. Most, legfontosabb a terhesség zavartalan fejlődése és, hogy minél kevesebb gyógyszert szedjen és mielőbbi belgógyászati kivizsgálást javaslok a Dopegyt és Betaloc alkalmazást illetően. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, folytassa a tabletta további szedését és ha a jövőben ilyen ismételten előfordulna, akkor alkalmazzon kiegészitő fogamzásgátlást / óvszer / 4-5 napig. Semmi gond nincs, de a hormonális fogamzásgátlás lefontosabb eleme a rendszeresség. Üdözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az emelkedett IGG szint valóban a régebben lezajlott fertőzésre utal, viszont a magas IgM friss fertőzést jelez, ezért tanácsolom, hogy kezelőorvosával mielőbb tisztázza a jelenlegi helyzetet, kezdjenek el megfelelő therápiát és a 11, hetes kombinát teszt adta lehetőséget mindenképpen vegye igénybe. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem! Kérem, a tablettát szedje tovább rendszeresen,nagyjából ugyanabban az időpontban. Mindent jól csinál ,de egy hüvelyi ultrahang vizsgálat elvégzését is javasolnám. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A müszeres beavatkozást követően még napokig lehetnek panaszai / görcsölés, vérzés /. Helyesen tette, hogy szakorvosi vizsgálatot kért és tanácsolom, hogy a felirt Ergam cseppeket az előirt módon használja . Üdvözlettel: dr.Kiss
        Tisztelt Kérdezőm ! A terhességet otthon, reggeli első vizeletből elvégzett terhességi teszt / gyógyszertárakban vehető /kizárhatja,ha negativ / egy csik / akkor aggodalomra semmi ok. Valószinü, hogy a nőgyógyászati és ultrahang vizsgálattal a vérzés eredetére is választ lehet kapni,ezt akkor vegyék igénybe, ha a vérzés megismétlődne. Mindent jól csinálnak, de valóban fő az óvatosság ! Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Tanácsos partner kivizsgálása és a szemölcsök eltávolitása . Önnél cytológia vétel és HPV tipizálás végzése javasolt, nemcsak a hüvelyváladékból, hanem a száj és garatüregből is és csak ezek ismeretében lehet nyilatkozni, hogy a HPV fertőzést megkapta-e !? A HPV virus 6 és 11 törzse okoz többnyire szemölcshöz hasonló elváltozásokat, ezért ajánlott a további aktusok alkalmával óvszer használata. A Hasimotó autoimmun betegség ezért és az esetleges HPV érintettség miatt is érdemes immunerősitőket használnia. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! A transzformációs zóna a méhnyakat kivülről boritó, többrétegü el nem szarusodó laphám és a nyakcsatorna hengerhámjának találkozásánál van, vagyis a külső méhszájnál. Ez tekinthető a női szervezet "Achilles sarkának" is, hiszen ez a kétfajta hám soha nincs nyugalomban-állandóan "vetélkednek " egymással és ha eközben HPV érintettség is van, akkor a virus hatására lehet, hogy nem tipikus, hanem atypusos laphám, vagy hengerhám alakul ki a transformátiós zónában -és elindul a kóros sejtek képződése. Önnél, a mütétek során a külső méhszájat a tranformátiós zónával, a kóros folyamattal együtt eltávolitották és a kimetszés már az ép szövetben történt. A mütétek után ez a tranformatiós zóna kialakul, de helyileg feljebb kerülhet , igy a kenet értékelésénél nem tudják jelezni. A nyálkahártya vastagsága oestrogen hormon tulsulya miatt alakul ki többnyire, ezért, egy hormonpanell vizsgálat /vérvétel/ látszik célszerünek. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Valóban érdemes elkezdeni a kivizsgálást és levele alapján ez rövidesen megtörténik. A leirtak mind helyes lépések,de napjainkban már van lehetőség a sikertelen terhességek immunológiai hátterének tisztázására is. A genetikai és immunológiai háttér ismerete nagy segitséget jelenthetne az egészséges terhesség kihordására. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Javasolnám, hogy a nemi uton terjedő kórokozókat is vizsgálják meg /Chlamydia,HPV,Ureaplasma, Micoplasma, Gardnerella, Atopóbium /, ezeket csak az uj PCR labortechnológiával lehet kimutatni, és azóta van tudomásunk róla, hogy a női panaszok hátterében gyakran ezek állnak. A hüvelyben mélyen elhelyezkedő gombóc tisztázása céljábol szakorvosi vizsgálat szükséges. Leirása alapján valószinü nincs komolyabb baj, de a "babaproject " előtt valóban tisztázni kell a dolgokat. Üdvözlettel: dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Elnézést a megkésett válaszért, valószinü gépemmel van baj. Ön, valóban egy "kényszerhelyzetben" van és a mütét szükséges , mert a korrekt választ csak a mütét során eltávolitott anyag szövettani feldolgozása adhatja meg. Valószinü dermoid cystáról lehet szó, a petefészek rosszindulatu elváltozásainál szabad hasüri folyadék is ábrázolódik, de erről a lelet nem tesz emlitést. A novemberi időpontot igyekezzék megsürgetni kezelőorvosánál. Minden jót kivánok! Üdvözlettel: Dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Mindenek előtt, egy alapos endokrinológiai kivizsgálást tartanék célszerünek / pajzsmirigy, mellékvese elsősorban / . A változókori panaszok kezelése és beállitása mindenkor egyéni kell, hogy legyen és ezt részletesen beszélje meg kezelőorvosával. A változókor nem betegség, hanem állapot, igy folyamatosan változhatnak a tünetek is és egyben ezek kezelésére hivatott gyógyszerek. Ebből következik, hogy ugy a barárcserje , mint a Premens alkalmazható ugyan, de hatásukat egyénileg kell kipróbálni. A steroid valóban " kétélü fegyver ", de végszükség esetén aklamazni kell. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Köszönböm levelét.Kérdésére válaszolva létezik injectió és van hormontartalmu spirál is, melyek nem tartalmaznak oestrogent. Kezelorvosával kérem konzultálja meg a kérdést, mert pl. az injectiót 3 havonta kell beadni és ezidő alatt jelentkező mellékhatások nehezen befolyásolhatóak. Üdvözlettel:dr.Kiss.
        Tisztelt Hölgyem ! Az Esmya kura során valóban előfordulhatnak vérzési rendellenességek, a vérzés kimaradást/, főleg, hogy vérvétel alkalmával a bélta HCG szint a terhességet kizárta/ . Rendetlen vérzés esetén az egészségügyi curettage lehetősége is felmerülhet. A myomáról nagyon nehéz véleményt mondani, kezelőorvosának abban igaza van, hogy csak a mütét során dőlhet el, hogy a myoma eltávolitása során mennyire sérül a méh ürege, ezért a mütét megfontolandó. Tekintettel az Ön korára, lehetőleg kerülni kell a méheltávolitást. Üdvözlettel: dr.ÍKiss.