Fogamzásgátlásról egymásközt

Ki, hogyan, miként?Sokféle módszer létezik.Megszakítás, naptár-módszer, óvszer, tabletta, hüvelygyűrű, spermicidek. stb.
De vajon kinek, melyik megoldás a legmegfelelőbb, legbiztonságosabb?Gyere, mondd el,oszd meg a Te tapasztalataidat!Legyünk együtt fel

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

szerencse?

Hozzászóló: ulino, 2011-01-06 21:49
Én viszont "szerencsésnek" mondhatom magam. Fiatalon párszor belementem védekezés nélkül a testi kapcsolatba, de úgy tűnik, ezeknek nem lettek következményei. A terhességem előtt óvszerrel védekeztünk a párommal, a szülés óta tablettát szedek. Sokan félnek tőle, de a mai pirulák már csak annyi "anyagot" tartalmaznak, amennyire tényleg szükség van. Eddig nem történt baleset, de ennek az is lehet az oka, hogy amikor nem volt semmilyen védekezés, mert babát szerettünk volna, akkor sem volt peteérésem.

védekezés

Hozzászóló: mami121, 2011-01-06 19:18
Válasz erre: Méh25, 2011-01-13 01:43
Sziasztok. Nekem volt szerencsém sok módszert ki próbálni a jó öreg tablettával kezdtem még a 3 fázisúval, ezt az orvosom javaslatára le váltottuk mivel elavultnak ítélte. Tervezett terhességem után szintén ennél a védekezésnél maradtam., De a szervezetem tréfát űzött velem és úgy döntött nem bírja a gyógyszereket (autoimmun beteg vagyok nem tudom lehet e köze hozzá nem lett be bizonyítva). Más egészségügyi okból a spirált nem tudtam használni, ezért próbálkoztunk a megszakítás és naptári módszerrel együttes használatával-ennek köszönhetem 3. gyermekem. Ezután a drasztikus megoldást választottam (már meg bántam, nem lehet eléggé előre tervezni. ) de ha a jó oldalát nézem nem költök semmilyen fogamzásgátló eszközre. Szerintem a mai forgalomban kapható tabletták biztonságosak, de ha csak egy éjszakás kalandra vágyunk akkor az óvszert részesíteném előnyben két okból is, véd a nemi betegségektől, és nem terhelem a szervezetem.

Legyünk együtt felkészültebbek!

Hozzászóló: Méh25, 2010-12-16 19:12
Válasz erre: mami121, 2011-01-06 19:18
Én úgy gondolom,nekünk, Nőknek óriási a felelősségünk ezen a területen.Legtöbbször nekünk jut eszünkbe a védekezés, hiszen a mi testünkről van szó, a mi életünkben hoz változást egy felejthetetlen éjszaka nem vágyott következménye.Előzzük meg a "bajt"! Meséld el a Te történeted!