• Vizesedés visszér műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosok! 2008 januárjában volt visszérműtétem: jobb alsó lábszáron vettek ki eret. Azóta többször tapasztaltam vizesedést ezen a lábon. Eddig úgy gondoltam ez normális, hiszen a kivett ér már nem tudja ellátni a feladatát. Ez okozhat később komolyabb problémát? Elég lenne vízhajtót szednem rá? Köszönettel: Szilvia

        Dr. Boros Miklós válasza a visszér témában

        Tisztelt Kérdező! A műtét ellenére az életmódváltás, napi rendszeres mozgás, rugalmas harisnya viselése terhelés esetén szükséges. Szükséges a fogyás túlsúly esetén. A vízhajtó szedése csak komplett belgyógyászati kivizsgálás esetén javasolt, de ez a tünet ezt még nem indokolja.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 16:44; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Édesanyám bal bokája fölött tenyérnyi pirosas barnás folt jelent meg a nyár közepén.természetesen orvosi vivzsgálatokon,ultrahang,vettünk részt,trombust nem találtak.kompressziós harisnyát visel,minden este kenem a lábát vadgesztenye...