Kanül a vénában

Üdvözlöm Egy talán nem szokványos kérdéssel fordulok önhöz. Kettő hete császármetszéssel szültem, majd kórházi távozáskor a nővér észrevette, hogy a konyékhajlat vénába helyezett kanül vége beletört a vénámba. Próbáltak helyben segíteni, de nem tudták kivenni, igy átküldtek érsebészetre. Ott azt állapították meg, hogy nincs további teendő."A feltárás lehetséges következményei jóval meghaladják a szervülés következtében lezáródó véna szakasz kiesésének következményét."UH-n 1cmes echo dus arnyék a lumenben. A félelmem az, hogy honnan tudni, ez szervülni fog es esetleg nem vándorol bennem tovább? Elhiszem, hogy a feltárása egy vénának nem tul jo dolog, de azt sem tudom egészséges e ilyen idegen dologgal együtt élnem? Esetleg időközönként nézessek ra? vagy ragaszkodjak az eltávolitáshoz? köszönöm

WEBBeteg szakértő válasza témában

Tisztelt Kérdező! A kar vénájában két hete "szervült" kanüldarab keringésbe kerülése szinte kizárt. Ugyanakkor eltávolítása- helyi érzéstelenítésben egy kis metszésből könnyen megoldható. Mindenesetre a szoptatás ideje alatt a gyógyszerek-így az érzéstelenítő adása is kerülendő. Amennyiben ez a kanüldarab már jól rögzült az érfalhoz, annak eltávolítását csak a szoptatás utáni időszakra tenném. A területet ne dörzsölje, masszírozza, hogy elkerülje a környezeti reakciót, gyulladást. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2021. augusztus 17.

Kérdések és válaszok: Visszérbetegség

PPI okozta b vitamin hiány
Tisztelt Doktor Úr! Hozzávetőlegesen 2 éve szedek savlekötő tablettákat (esomeprazol) melyeket reflux kezelésére írtak fel nekem. Mostanában erős fizikai és...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Travocort krém újbóli használata
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Elszakadt fitymafék
Tisztelt Doktor úr! A párommal együttlét közben elszakadt a fitymafékem.Éreztem egy erős fájdalmat. Eléggé intenzív volt a vérzésem, de viszonylag rövid ideig...
Ételallergiás reakció?
Üdvözlöm! Tegnap a (mellékelt) “hólyagok” jelentkeztek az arcomon. Ebéd után 15 perccel a kettő nagyobb, majd rá 5 óra hosszára ez felszívódott és utána a 3...