• Mit tehetek a visszér megelőzés érdekében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        14 éves tanuló vagyok és van kb. 10-13 kg súlyfeleslegem. Anyukámnak volt már trombózisa és nagymamámnak is volt már érműtéte. Nekem is kezd meglátszani egy-két hajszálér a bal térdhajlatomban és a vádlim külső részén valamint a vádlim közepén sokkal jobban látszik az ér mint a többi részen, olyan dudorodás szerűen. Körülbelül 2 hete langyos vizzel zuhanyzok szinte mindennap és csinálom a meleg-hideg vizes lábzuhanyt is. Valamint heti egy-két alkalommal csinálok visszértornát is. Emellett mindennap biciklizem, gyalogolok és futok is. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne eltüntetni a látható hajszálereket és mivel tudnám késleltetni a betegséget? Valamint kicsit félek attól is hogy még csak ennyi idős vagy és már ilyen panaszaim vannak. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a visszeresség témában

        Kedves Kérdező! Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent megteszel az egészséged érdekében. Amivel még segíthetsz: ismert, hogy visszér esetén kötőszöveti gyengeség áll a háttérben. Ennek erősítésére szedjél Schüssler sókat: Calcium fluoratum D 12 hígításút egyik nap 3x1 tablettával másnap Siliceat D 12-t 3x1 tablettával 2-3 hónapig folyamatosan. Siliceat csak akkor lehet szedni ha nincs idegentest a szervezetedben pl. pacemeker stb. 1+11-es számú Schüssler krémmel is érdemes kenni külsőleg. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. október 03., 20:54; Megválaszolva: 2014. október 07., 20:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: