Visszér, seprűér probléma

Tisztelt Doktornő/Úr! A lábamon a térdemnél hátul és oldalt kisebb visszerek vannak. A combomon pedig pár seprűér található. Ezek nagyon zavarnak, emiatt nem is hordok rövid ruhát. Irodai munkát végzek, napi 8 óra, ülőmunka. Nem vagyok túlsúlyos, inkább vékonynak mondható. Nyáron délutánra sokszor megfájdul, bedagad a lábam. A kérdésem az lenne, hogy esetleg létezik-e valamilyen krém amivel el tudom tüntetni a visszereket, seprűereket. Szerintem annyira még nem veszélyes, hogy műteni kellene, de ezt nem is szeretném megvárni. Hallottam arról, hogy a kisebb visszereket el tudják injekciózni. A kérdés az, hogy ez mennyire hatásos, van-e mellékhatása, mennyire veszélyes ez a beavatkozás? És mit tudok tenni az ellen, hogy több visszér, seprűér ne jöjjön elő. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza visszér témában

Ezeket a pici visszereket el lehet injekciózni, és az eredmény nagyon látványos. Nyáron nem ajánlom a beavatkozást, mert utána fáslit is kell viselni.

Sajnos krémekkel nem tűntethetők el.

Megelőzésként az úszást, biciklizést, venotonikumok szedését (pl. Detralex, Dio-PP) javaslom, ill. kompressziós harisnya viselését.

Kerülje a magas sarkú cipőket, a cipekedést, a hosszas egyhelyben állást.

Kérdés: 2012. június 19., 09:12 ;Megválaszolva: 2012. június 20., 18:05
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
vénák és hajszálerek védelme
Tisztelt Doktornő! Mindkét lábamon (comb és lábszár egyaránt) megjelentek apró hajszálér tágulatok, illetve kisebb értágulatok. 20-21 éves...
visszér, sport és fitoösztrogének
Tisztelt Szakértő Doktor! Azt szeretném megtudni, szedhetek e fitoösztrogén kapszulás készítményt (görögszéna, édeskömény, benedekfű...
hajszáleres láb
Kedves Doktor Úr/Nő! 19 éves lány vagyok. Mostanában észrevettem, hogy mindkét combom külső felén néhány vékony, pirosas-lilás színű, apró...
visszer fajdalma a kanikulatol
jo napot. a visszereim a labaimon a mostani kanikulaban nagyon fajnak. alig birok menni, olyan mintha ossze akarna csuklani a labam alattam nincs bennuk ero...
Lézeres visszérműtét után
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb. két hete volt egy lézeres visszérműtétem mindkét lábamon. 1 hétig fáslit hordtam és igyekszem most is...