Bal oldali vese agenesia

Tisztelt doktor nő/úr! Kisfiamnak valószínű, hogy egy veséje van, mert ultrahangokon csak a jobb oldalit találták meg, ami szabályos helyzetű 3, 6x1, 9 cm, parenchyma vastagsága megtartott, kontúrja hullámos. A veseüregrendszer nem tágabb. Az epeutak nem tágabbak. A cholecysta is épnek látszik. A lép nem nagyobb. A kérdésem az lenne, hogy miondenképpen szükséges megcsináltatni a az izotópos vizsgálatot. Megmomdom őszíntén, hogy a barátaink kislányának is egy veséje van és mi úgy döntöttünk, hogy nem visszük el erre a vizsgálatra. Ez nagy kockázatot jelent, vagy felelőtlenség amit tettünk. Szépen fejlődik, nem nyügös, én nem láttam létfontosságunak. Kérem segítsen nekem a véleményével! Előre is köszönöm! Tisztelettel: Dalma

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vese témában

Tisztelt kérdező!

A vizsgálat nem megterhelő és az általa adott információ sem helyettesíthető. Kockázatnak nem teszik ki a gyermeket, de a funkcionális vizsgálat a 100 %-os.

Kérdés: 2011. január 27., 13:01; Megválaszolva: 2011. január 31., 10:22
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Hasiultrahang
Vesecysta, szerzett
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Kérem, véleményezze a mellékelt ambuláns naplót és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Vese cysta
Tisztelt Cím! A következő leletet kaptam, szeretném tudni, hogy mit kell tudni róla.főleg a 3cm cystáról és a meszesedésről. LELET: Hasi UH...
Dupla J csővel ultrahangos kőzúzás
Tisztelt Doktor úr! DJ stent felhelyezés történt egy a CT szerint kb. 14x6x9 méretű vesekő /HU650/ miatt május közepén. Azóta kétszer voltam ESWL...