Magas kreatinin

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Az a problémám, hogy nagyon magas a kreatinin szintem amiről úgy tudom, elég jól jelzi a veseelégtelenséget. Tavaly tavasszal átestem egy 3 hónapos Sandimmun Neoral (ciklosporin) kezelésen ami tudomásom szerint terheli a vesét (psoriasisos vagyok) . 2010 október óta pedig Humira (biológiai terápia) kezelés alatt vagyok. Legutóbbi laboron már 114 volt (105 felső határ mellett) ami 1 hónappal korábbi értékhez képest 4el több. Általánosságban elmondható, hogy 1 év alatt (ez idő alatt legalább 2 havonta volt laborom) fokozatosan nő (egy kivételtől eltekintve amikor picit csökkent, majd megint nőtt) , tavaly januári értékhez képest ez a mostani 22vel több (akkor 92 volt és az se túl alacsony) Bőrgyógyászomnak természetesen jeleztem ezt, annyit mondott csak hogy "hát Sándor igyon sok vizet labor előtt meg úgy általában" Megfogadtam a tanácsát, egyfolytában iszom (vizet) labor előtt pár órával pedig különösen sokat. Ennek ellenére történt a mostani növekedés. Szteroidot sohasem használtam, Nem alkoholizálok vagy dohányzok, semmilyen káros szenvedélyem nincs. Mégis mit tehetnék, hogy csökkenjen? Úgy egyáltalán mennyire számít ez az érték magasnak? Valóban befolyásolja a bevitt folyadék mennyisége? Mellékeltem a laboreredményeim egy részletét. A koleszterinem eléggé alacsony, a vérképem teljesen rendben van (legalábbis határértékek közötti) . Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza kreatinin témában

Tisztelt Kérdező!

A vesefunkció az alkalmazott gyógykezelés miatt magasabb egy picit, ami valóban nem indokol semmilyen további vizsgálatot, vagy kezelést.

Ennek a duplája adna aggodalomra okot. Járjon rendszeresen ellenőrzésre továbbra is.

Kérdés: 2011. január 18., 14:27; Megválaszolva: 2011. január 21., 09:08
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Hasiultrahang
Vesecysta, szerzett
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Kérem, véleményezze a mellékelt ambuláns naplót és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Vese cysta
Tisztelt Cím! A következő leletet kaptam, szeretném tudni, hogy mit kell tudni róla.főleg a 3cm cystáról és a meszesedésről. LELET: Hasi UH...
Dupla J csővel ultrahangos kőzúzás
Tisztelt Doktor úr! DJ stent felhelyezés történt egy a CT szerint kb. 14x6x9 méretű vesekő /HU650/ miatt május közepén. Azóta kétszer voltam ESWL...