• Gomba a vizeletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Címzett! 12 éves fiunknak 2 napja fáj a hasa a hólyagja körül, vizelete csíp. Voltunk háziorvosnál, aki vizeletvizsgálatra küldte. Az eredmény szerint 3 keresztes gomba van a vizeletében. Gyulladásra utaló értékek jók voltak, ugyanakkor a PH érték kicsit magas volt. A vérvétel alapján éhgyomorra sajnos a vércukra 7,15 volt. A háziorvos csak diétát írt elő, semmi mást. Mivel fájdalomcsillapító nélkül fájdalmai vannak, ezért érdeklődnénk, hogy milyen módon lépjünk tovább az ügyben.

        Dr. Merth Gábor válasza a gomba a vizeletben témában

        Tisztelt Kérdező! Mivel gyermeküknek panaszt okoz ez a fertőzés, azt javaslom keressenek fel egy gyermek urológust aki a gyermek súlya alapján kiszámolt antifugális, azaz gomba ellenes gyógyszert fog felírni. A diéta nem rossz ötlet, de mire a gyermek kikezelődik (arra is van esély, hogy nem, és ilyenkor akár súlyosbodhat is a helyzet!), annyi fájdalom csillapítót fog kapni, ami megint csak nem szerencsés. A gombás fertőzések, ritkán okoznak markáns elváltozást a vizeletben, de sunyi módon tönkre tehetik az ember veséit is akár, illetve vizelet tartási gondokat okozhatnak. Jó dolog a tőzegáfonya kivonat, illetve C és E vitamin is, melyek a panaszok súlyosságát csökkentik (talán kevesebb fájdalomcsillapító szükséges), de a kórságot nem mulasztják el!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 06., 21:31; Megválaszolva: 2011. május 09., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: